Neprehliadnite

Výstavba olympijského ihriska mešká, šéf IGF je nespokojný

 

Prezident Medzinárodnej golfovej federácie (IGF) potvrdil, že výstavba olympijského ihriska pre OH 2016 v Rio de Janeiro má viac ako ročné meškanie. V tejto súvislosti preto zostáva otázny aj termín plánovaného budúcoročného testovacieho turnaja. Informovala agentúra AP.

Šéf IGF Peter Dawson je „nespokojný“ s tempom výstavby golfového ihriska, ktoré projektoval Američan Gil Hanse. Ihrisko v Rezervácii Marapendi malo byť pôvodne hotové a dokončené v roku 2014. Súťažnou generálkou bude možno novo vytvorené podujatie Latin America Amateur Championship, ale malo sa tak stať začiatkom roka a teraz to vyzerá, že test sa uskutoční až v úvode roku 2016.

Dawson, ktorý je súčasne výkonným šéfom Royal & Ancient, povedal novinárom v škótskom St. Andrews, že výstavba nenapreduje tak, ako by to malo byť. „Máme problém s tým, aby sme stihli odohrať testovací turnaj už rok pred olympijským turnajom,“ dodal Dawson.

Golf patril k programu olympijských hier už v roku 1900 v Paríži a znovu v roku 1904 v americkom St. Louis. V Riu de Janeiro v roku 2016 zažije slávny návrat po 112 rokoch.

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv