Neprehliadnite

Tiger: „Arnieho rekord na US Masters už neprekonám“

 

Tiger Woods kedysi dávno vyhlásil, že prestane hrať golf, keď bude podávať svoje najlepšie výkony a napriek tomu to nebude stačiť na víťazstvá.  V praxi by to znamenalo, že by nevyužil ani svoju doživotnú pozvánku na US Masters, kde je v počte účasti rekordérom Arnold Palmer. Legendárny Američan v roku 2004 absolvoval na prvom major turnaji sezóny svoj 50. ročník v sérii.

„Nemám v pláne prekonať Arnoldov rekord . Nebudem hrať tak dlho golf, to viem určite,“ povedal Woods počas „svojho“ nedávneho turnaja World Challenge. Aktuálny líder svetového rebríčka vyhral svoje prvé „zelené sako“ vo veku 21 rokov a ak mu bude slúžiť zdravie, môže prekonať aj súčasný rekord v počte účasti. Dokonca aj pri svojich zraneniach Woods nikdy nevynechal prestížny turnaj v Augusta National Golf Clube.

„Samozrejme, že aj ja chcem vždy zvíťaziť. Ale keď už nebudem vyhrávať, tak na čo s tým pokračovať? Som o tom presvedčený. Dobre viem, čo to vyžaduje prípravy, aby ste zvíťazili a turnaj sa vydaril, ale prídem do stavu, keď sa mi to už nebude dariť. Všetci športovci sa raz s takým stavom musia vyrovnať. Zatiaľ si ešte užívam pekné momenty v golfovom športe, ale keď príde ten deň, tak urobím konečné rozhodnutie,“ skonštatoval 37-ročný Woods.

Ale pre Woodsa alebo aj akéhokoľvek iného golfistu je náročné rozpoznať, kedy je ten správny deň na dôstojný odchod zo scény. Napríklad Palmer po triumfe na ívente Bob Hope Classic 1973 už žiadny ďalší profesionálny turnaj nevyhral napriek tomu, že ešte mnoho rokov aktívne pôsobil. Kedy je teda ten správny čas? „Golf  je šport, v ktorom môžete vyhrať aj vo veku 50 rokov, a niektorým chlapcom sa to darí,“ uviedol Woods. „Možno je už náročnejšie pre nich pohybovať sa v Top 10 alebo v najlepšej päťke, ale ešte stále sú v hre.“

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv