Neprehliadnite

EurAsia Cup 2018: Tretí ročník štartuje zajtra v Malajzii, domáci túžia po prvom triumfe

 

Druhý januárový piatok odštartuje prestížna trojdenná tímová súťaž golfistov z Ázie a Európy. Aj tretí ročník EurAsia Cupu sa uskutoční v tradičnej destinácii Glenmarie Golf a Country Club v Malajzii. Prvý ročník skončil nerozhodne 10:10, o dva roky vyhrala Európa s prehľadom 18,5:5,5.

Hracie formáty pozostávajú zo šiestich zápasov vo fourballoch, v sobotu je na programe poltucet duelov vo foursomoch a podujatie vyvrcholí dvanástimi singlami. Kapitán európskeho tímu Thomas Bjӧrn z Dánska neponechal nič na náhodu a do Malajzie nominoval kvalitných a ambicióznych hráčov.

Hlavnou oporou európskeho výberu by mal byť  Henrik Stenson. Štyridsaťjedenročný Švéd má skúsenosti už zo štyroch štartov na Ryder Cupe, pričom trikrát bol na strane víťazov. Severan je tímovým hráčom a dá sa od neho očakávať značná pomoc.

Po dlhšej dobe bude opäť reprezentovať starý kontinent Paul Casey. V USA žijúci Angličan patrí k špičke na US PGA Tour a hoci má na konte len jeden titul, pravidelne sa umiestňuje v Top 10. Pred štartom tejto sezóny sa stal opäť aj členom European Tour a dôvod je zrejmý. Potrebuje totiž  dostatočný počet štartov na európskej túre, aby nikto nespochybňoval jeho prípadný štart na tohtoročnom Ryder Cupe v Paríži.

Nemalé očakávania vkladajú európski golfoví priaznivci tiež do aktuálneho šampióna Race to Dubai Tommyho Fleetwooda. Pre 26-ročného Angličana to bude po Seve Trophy 2013 druhá skúška s tímovým golfom. Skúsenosti, pokoj a rozvahu do družstva plného debutantov má priniesť aj Alex Noren. Ďalší švédsky golfista, ktorý patrí k stáliciam na European Tour a kapitán Bjӧrn sa na neho bude spoliehať.

Zloženie tímov pre EurAsia Cup 2018
/ÁZIA/

Gavin Green (Malaj.), S.S.P. Chawrasia (Ind.), Phachara Khongwatmai (Thaj.), Poom Saksansin (Thaj.), Juta Ikeda (Jap.), Li Hao-Tong (Čímna), Kiradech Aphibarnrat (Thaj.), Anirban Lahiri (Ind.), Hideto Tanihara (Jap.), Sunghoon Kang (Kór.rep.), Byonghun An (Kór. rep.), Nicholas Fung (Malaj.)
/EURÓPA/
Kapitán: Thomas Bjӧrn (Dán.)
Hráči: Rafael Cabrera-Bello (Šp.), Paul Casey (Angl.), Paul Dunne (Ír.), Ross Fisher (Angl.), Matthew Fitzpatrick (Angl.), Tommy Fleetwood (Angl.), Tyrrell Hatton (Angl.), Alexander Lévy (Fr.), Alex Noren (Švéd.), Thomas Pieters (Belg.), Henrik Stenson (Švéd.), Bernd Wiesberger (Rak.)

Historický prehľad EurAsia Cupu:
2014 – Glenmarie Golf and Country Club (Malajzia)
/ÁZIA – EURÓPA 10:10/
kapitáni: Thongchai Jaidee (Thaj.) a Miguel Ángel Jiménez (Šp.)
2016 – Glenmarie Golf and Country Club (Malajzia)
/ÁZIA – EURÓPA 5,5:18,5/
kapitáni: JeevMilkha Singh (India) a Darren Clarke (Sev. Ír.)

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv