Neprehliadnite

Čarovné jarné prázdniny s deťmi na zjazdovkách v rakúskych Alpách

 

Chcete vidieť v očiach vašich detí nadšenie pre zimné športy? V takom prípade skúste rakúske Alpy. Nájdete tam totiž ideálne podmienky a pre vzbudenie zájmu o pohyb na snehu je jarná dovolenka na horách  ako stvorená. Všetci vieme, ako je v dnešnej dobe dôležité, viesť deti k pohybu. Špičkový lyžiar Christian Neureuther, víťaz mnohých pretekov Svetového pohára, preto napísal so svojim synom Felixom knihu „Pohybom k bystrému mozgu“.

V súčasnosti, keď deti sedia pred televíznymi prijímačmi alebo počítačovými hrami a trpia nedostatkom pohybu, získava táto téma na význame. Je dokázané, že deti, ktoré sa dostatočne pohybujú, to v škole majú ľahšie, pričom pravidelný pohyb ovplyvňuje. Je preto na nás dospelých ukázať deťom, čo všetko ich môže na snehu baviť. Svet hôr je zvláštny svojim vyzývavým charakterom. Stačí si spomenúť na pôsobivé zážitky pri jazde lanovkou alebo na stále nové prekvapenie a vzrušenie z rýchlej jazdy na zjazdovkách. Skúsenosti v prírode sú pre deti nedoceniteľné.

Rakúske Alpy k tomu ponúkajú rozprávkovú horskú prírodu, vzorne upravené široké zjazdovky, množstvo zábavy a kvalitný wellness. Kam sa oplatí vyraziť?

Ski)Hit Osttirol – velkorysá ponuka

Jeden z menej známych lyžiarskych regiónov vo Východnom Tirolsku na južnej strane Vysokých Taur priťahuje nielen vďaka svojej grandióznej polohe s viac než 200 tritisícovkami, ale aj stále zaujímavejšej lyžiarskej ponuke viac a viac hostí.

Nachádza sa tu päť stredísk, pre ktoré stačí jeden skipas a deti tu zohrávajú najdôležitejšiu úlohu. Tí najmenší, do šiestich rokov jazdia na lanovkách zadarmo, mládež do 18 rokov má poloviční zľavu. Najatraktívnejšie strediská sú Großglockner Resort Kals-Matrei a Hochpustertal pri Silliane na hraniciach s Južným Tirolskom v Taliansku.


Hochpustertal – hory pre drobcov

Rodinnému regiónu Hochpustertal sa niekedy hovorí aj „hory pre drobcov“. Pre tunajších hostiteľov sú tými najdôležitejšími predovšetkým tí najmenší. Služby a zábava na zjazdovkách sú upravené práve pre lyžiarsky dorast. Detský klub Bobo a lyžiarske školy sú plne zamerané na najmladších hostí. Avšak na 45 km rozmanitých zjazdoviek to môžu poriadne „rozbaliť“ aj dospelí.


Sporthotel Sillian so starostlivosťou o deti po celý deň

Hneď pri nástupe na lanovku do lyžiarskeho areálu, v nadmorskej výške 1100 m sa nachádza  Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Skvelá poloha, neprehnané ceny za kvalitné ubytovanie a služby sú dôvodom vynikajúceho hodnotenia európskeho turistického portálu HolidayCheck.

V hoteli je aj detský klub Häppi Päpi, kde sa o deti starajú po celý deň. Deti majú k dispozícii aj vlastný detský bazén so šmýkľavkou a bludiskom. Úplne nový je tiež tunajší každodenný program pre tínedžerov, ktorý je samozrejme dostatočne „cool“ na to, aby ich zaujal. Viac info tu:

 

Na zjazdovke vo dne v noci – Gradonna Mountain Resort

Priamo na zjazdovke pri najväčšom východotirolskom lyžiarskom areáli Großglockner Kals-Matrei najdú rodiny s deťmi perfektné ubytovanie vo štvorhviezdičkovom hoteli  Gradonna Mountain Resort. Hostia sa môžu ubytovať v hoteli s wellness areálom na ploche 3000 metrov štvorcových alebo v jednej zo 42 horských chát so súkromnými kúpeľmi. O program pre deti sa stará detský klub. Viac info tu:
 

 

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Tirolská oblasť SkiWelt Wilder Kaiser je v podstate zo spomínaných regiónov zo Slovenska najrýchlejšie dostupná. Región dostal prezývku „Šialene veľký“, čo každý lyžiar rýchlo pochopí, keď vyrazí z jedného z deviatich stredísk v údolí. Vybudované tu boli dva okruhy na sebe nadväzujúcich zjazdoviek. A má to veľkú výhodu. Keď na okruh vyrazíte s deťmi, neexistujú žiadne argumenty, ako okruh opustiť, musí sa pokračovať stále ďalej….

Tento gigantický areál sa nachádza v Tirolsku, neďaleko zjazdu z diaľnice pri Kufsteine. Nájdete tu 284 km krásnych  zjazdoviek a hlavne ideálne podmienky pre rodiny s deťmi. Lámať si hlavu, čím zabaviť svojho potomka, si skutočne nikto nemusí. K dispozícii sú tu kvalitné lyžiarske škôlky (s dohľadom detí už od 5 mesiacov) aj niekoľko zábavných parkov. Ďalšou špecialitou je prenosný skipas pre rodičov detí do troch rokov. Za zmienku stojí tiež výlet na konskom povoze. Huňaté koníky a čarovnú jazdu na saniach ocenia deti aj dospelí. Viac info tu

Zillertal – na jarnú dovolenku do najaktívnejšieho údolia na svete

Kto hľadá v Zillertálskom údolí skutočne najbližší nástup na lyže, využije dve strediská Hochzillertal-Hochfügen a Fügen-Spieljoch, ktoré sú označované ako Prvý prázdninový región v Zillertale. Nachádza sa asi 15 km od diaľničného výjazdu. Pre deti slúži okrem cvičných vlekov rozsiahly priestor v okolí hornej stanice kabínok z Kaltenbachu.


Ak najmenší nechcú lyžovať, môžu ich rodičia zveriť detskému klubu Zwegerl, kde sa o nich postarajú – deti sa môžu hrať alebo sledovať filmy, samozrejmosťou je obed aj popoludňajší spánok. Do šiestich rokov jazdia deti na lanovkách zdarma a do 15 rokov majú 50 % zľavu a do 18 rokov majú zľavu 20 %. Veľmi rozumná stratégia, napokon málokto zabudne, kde absolvoval svoj prvý lyžiarsky kurz a rád sa vracia. Viac info tu a tu:

Saalbach – Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn – skicirkus pre malých aj veľkých 

Nekonečne bohatý výber skvele upravených zjazdoviek, žiadne čakanie na lanovky, vynikajúca gastronómia a netradičný design aj wellness svet. Kto hľadá okrem rodinných zjazdoviek aj kvalitný odpočinok, nájde všetko v hoteli Puradies v idylickom stredisku Leogang, ktoré stojí priamo medzi dvoma lanovkami vedúcimi do lyžiarskeho raja.


Priamo v hoteli je požičovňa lyží a Puradies je partnerom lyžiarskej školy pre dospelých aj pre deti. Rodičia tak môžu lyžovať alebo oddychovať v tunajšom krásne vybavenom wellness svete, zatiaľ čo o ich ratolesti sa postarajú skúsení lyžiarski inštruktori. Po lyžovaní si môžete dopriať špeciálnu masáž, ktorá uľaví unaveným svalom, a deti môžu vyraziť do veľkej herne. Viac info tu:

NK, jj

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv