Neprehliadnite

European Tour – Indonesian Masters: Rose spečatil v Indonézii víťazný hetrik v priebehu dvoch mesiacov

 

V závere sezóny potvrdil Justin Rose, že mu graduje forma, keď v priebehu dvoch mesiacov vyhral tri turnaje. Populárny Angličan svoje skvelé obdobie podtrhol jednoznačným triumfom na Indonesian Masters, kde ale mal dôvod na oslavu aj piaty Kiradech Aphibarnrat, ktorý si zaistil účasť na US Masters.

Rose sa po vlaňajšom víťazstve na olympijskom turnaji v brazílskom Riu de Janeirz pár mesiacov hľadal. Keď potom neprešiel katom na záverečnom majore roku – US PGA Championship, vypadalo to, že na rok 2017 rád rýchlo zabudne. Lenže potom sa na neho golfová šťastena opäť usmiala.

Od spomínanej chvíle stihol odohrať desať turnajov a na všetkých skončil v Top 10 vrátane spomínaných troch prvenstiev. Po WGC-HSBC Champions a Turkish Airlines Open uspel tiež teraz na záver roku v Indonézii, kde potvrdil rolu favorita. Za víťazstvom si išiel od prvého kola, v ktorom zahral za 62 úderov. Po ďalších dvoch dejstvách za 69 a 66 rán nenechal v nedeľu o svojom víťazstve nikoho na pochybách, keď rovnako ako v 1. kole zahral za mínus desať, teda za 62.

Na desiatich ranách pod parom bol pritom už po trinástich odohraných jamkách a mohol tak chvíľku pomýšľať na magickú hranicu 59. To by si ale na záverečných piatich jamkách ešte musel polepšiť o tri rany. Bogey na 16 jeho nádeje ukončilo, s turnajom sa tak aspoň rozlúčil záverečným berdíkom na osemnástke. Vďaka nemu sa posunul na konečné skóre -29, keď vyhral o osem úderov.

Dôvod na radosť však mal po poslednej jamke aj thajský golfista Aphibarnrat, ktorý vstupoval do minulého týždňa ako 56. hráč sveta. Jeho cieľom pritom bolo posunúť sa do elitnej päťdesiatky, ktorá má na konci roku istotu štartu na následujúcom US Masters v Augusta National. Aphibarnrat potreboval skončiť najhoršie na samostatnom 5. mieste, to sa mu však podarilo až vďaka íglu na finálovej jamke číslo 18.

Vo svetovom rebríčku vďaka tomu posunul na 49. miesto, na turnaji štvrtý Japonec Jusaku Mijazato si potom polepšil z 58. priečky na poslednú „postupovú“ 50. pozíciu a po prvý raz v kariére vyrazí do Augusty tiež. Naopak, „čierny Peter“ zostal v rukách Američana Petra Uihleina a Juhoafričana Dylana Frittelliho, ktorí tesne pred koncom roku z Top 50 najlepších hráčov sveta kvôli tomu vypadli.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv