Neprehliadnite

VIDEO: Stále šokuje! Woods zarobil za každý svoj úder na US PGA Tour sumu 1282 USD

 

Hoci už takmer celý rok nehral súťažný golf a v posledných sezónach neatakuje na turnajoch popredné priečky, stále vzbudzuje Tiger Woods veľký rešpekt a pozornosť. Nedávno mu síce zobral titul najlepšie zarábajúceho individuálneho športovca tenista Roger Federer, ale ďalšia jeho aktuálna golfová štatistika je šokujúca. Woods zarobil v prepočte na jeden svoj úder na US PGA Tour čiastku 1282 dolárov!

Nie je žiadnou novinkou, že Tiger je najbohatším golfistom na našej planéte, ale uvedená štatistika, ktorá prepočítava finančný zisk na každý jeden úder, je pozoruhodná. Čísla 14-násobného major víťaz sú natoľko výpovedné, že sa ne nechytá ani jeden hráč z aktuálnej svetovej Top 10. Najlepšie je na tom Američan Jordan Spieth, ktorý doteraz zarobil za každý svoj úder na US PGA Tour čiastku 1104 USD.

Woods dominuje historickým štatistikám US PGA Tour v celkových príjmoch s kolosálnymi číslami. Na svojom konte má viac ako 300 turnajových štartov na zámorskom okruhu a 79 titulov. Vo svojej bohatej kariére len golfom zarobil viac ako 110 miliónov USD, čo je o asi 26 miliónov USD ako má na konte druhý Phil „Lefty“ Mickelson.

Podľa podrobnej štatistiky zámorských médií absolvoval Woods doteraz vo svojej kariére viac ako 85.000 súťažných úderov na US PGA Tour, čo nám dáva spomínaný priemer 1282 USD na jednu ranu. Tiger zatiaľ najviac vystrkoval drápy v roku 2008, keď mal jeden jeho súťažný úder priemernú hodnotu až 4191 USD.

Woods sa v týchto dňoch na Bahamských ostrovoch usilovne pripravuje na jeho ostro sledovaný súťažný návrat. Ten si načasoval na turnaj Hero World Challenge, ktorý organizuje práve jeho nadácia. Tiger si v stredu vyskúšal ihrisko v Albany, keď sa pripojil k amatérom v rámci tradičného Pro-Am turnaja. Išlo mu to náramne, zahral pod par a prakticky nechyboval.

Podľa informácií zámorských médií počas celého kola minul jedinú fervej a svojou loptičkou zahral za tri alebo štyri rany pod par. A to predovšetkým vďaka úspešnému patu do íglu potom, čo na 300 yardov dlhej štvorparovej jamke číslo sedem zadrajvoval až na grín. Naopak, nespokojný je Woods s kontrolou vzdialenosti v prípade želiez.

Príjmy na jeden úder: golfisti z Top 10 svetového rebríčka:
1. Jordan Spieth (USA) 1104 USD, 2. Rory McIlroy (Sev. Ír.) 1073, 3. Jon Rahm (Šp.) 875, 4. Dustin Johnson (USA) 859, 5. Hideki Macujama (Jap.) 775, 6. Justin Thomas (USA) 749, 7. Henrik Stenson (Švéd.) 631, 8. Brooks Koepka (USA) 629, 9. Rickie Fowler (USA) 584, 10. Justin Rose (Angl.) 538

 

 

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv