Neprehliadnite

Vyvrcholenie sezóny na European Tour bez Roryho McIlroya

 

Fanúšikovia Roryho McIlroya zostali zrejme zaskočení aktuálnymi vyhláseniami svojho miláčika. Hoci nie je za nami ešte ani polovica mesiaca október, a European Tour sa blíži k svojmu novembrovému vrcholu v Dubaji, severoírsky borec ohlásil, že pre neho sa už sezóna skončila. Teraz plánuje fyzický aj psychický oddych bez golfu na necelé dva mesiace.

Rodák z ostrovného Holywoodu má za sebou nevydarenú sezónu, v ktorej len po druhý raz v kariére nevyhral ani jeden turnaj. Bývalá svetová jednotka sa prepadla v profesionálnom rankingu už na šieste miesto. Naposledy sa MycIlroy radoval z prvenstva na majore v roku 2014 a tento rok skončil najlepšie druhý po prehre v play-off hneď v úvode roka na SA Open.

Okrem toho McIlroy skončil ešte dvakrát v Top 10 na majoroch a šesťkrát v elitnej desiatke ako na US PGA Tour, tak na European Tour. Lenže to je pre 27-ročného golfistu slabé vysvedčenie. „Úprimne povedané nemám zo seba za rok 2017 vôbec radosť. Nedokázal som sa dostať z priemernosti a niekedy som ani na tú nedosiahol,“ kriticky skonštatoval McIlroy po poslednom turnaji sezóny v St. Andrews, kde skončil na delenom 63. mieste.

Jeho aktuálne zdravotné problémy sa začali na spomínanom januárovom turnaji SA Open. Počas akcie v Juhoafrickej republike sa totiž ozvala bolesť v oblasti rebier, z čoho sa následne vytvorila únavová zlomenina. Kvôli tomu musel Rory hneď dvakrát sezónu na niekoľko týždňov prerušiť. „Cítim, že som lepší hráč, než akým som bol v rokoch 2011 a 2012, keď som vyhral dva majory. A že môžem byť v ďalších 10 rokoch ešte lepší, a preto sú pre mňa nadchádzajúce tri mesiace tak dôležité,“ uviedol štvornásobný major víťaz.

McIlroy teraz šesť týždňov nevezme golfové palice do ruky, bude relaxovať a naberať nové sily. A potom sa znovu vrhne na golf odhodlaný uspieť a dobyť stratené pozície. Nečaká ho však ľahká cesta: „Základy našej hry sa od tej doby, keď som začal vyhrávať majory, zmenili. Sú tu mladí a hladní chlapci, ktorí sa ničoho neboja a hrajú tak, ako som hral ja ešte pred niekoľkými rokmi. Musím znovu získať niekde výhodu. Musím všetko prehodnotiť a mať istotu, že nenechám jediný list neotočený a že urobím všetko preto, aby som bol znovu najlepším hráčom na svete.“

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv