Neprehliadnite

Maďarský kouč D. Hideg v Šuranoch: „Slovenskí golfisti sa ľahšie trénujú ako maďarskí“

 

Už viac ako dva roky pôsobí v Airport Golf Clube maďarský golfový PRO tréner Dániel Hideg. Dvadsaťšesťročný rodák z Budapešti sa v rezorte neďaleko Šurian rýchlo udomácnil, učí sa po slovensky, no s golfovými zverencami komunikuje aj v maďarčine a angličtine.
Text a foto: Jakub Jesenski

Ako sa maďarský profesionálny golfový tréner dostal na Slovensko?
Pracoval som v mestečku Zirc neďaleko Balatonu, kde sa nachádza golfové ihrisko Forest Hills. Pôsobil som tam ako tréner, pričom kluby zo Šurian a zo Zircu mali dobré partnerské vzťahy. Tam som sa po prvý raz stretol s majiteľom klubu Marošom Očadlíkom, ktorý sa ma na rovinu spýtal, či nechcem ísť pracovať do jeho klubu na Slovensku.

Máte skúsenosti s organizovaním turnajov v Maďarsku. Môžete porovnať podmienky na golf u vás a na Slovensku? Musím povedať, že je podstatne jednoduchšie trénovať slovenského golfistu než maďarského. Slováci sú viac otvorení a prirodzení. Maďari ešte žijú v stereotypoch typu: `Som golfista, pretože hrávam elitný šport, som niekto a som snob.´ Samozrejme, netreba zabúdať ani na fakt, že Slovensko je na tom lepšie. Veď zatiaľ čo v Maďarsku je registrovaných len okolo 2 000 golfistov, u vás ich je cez 8 000. Takže je to väčší golfový potenciál, hoci vaša krajina má menšiu rozlohu. Pre mňa je však pozitívnym zistením, že môžem trénovať vysoko postaveného a dobre situovaného manažéra rovnako, ako mladíka zo strednej vrstvy. A práve o to v golfe ide. To nie je len hra pre snobov alebo bohatých, ale pre všetkých. To je pre mňa najdôležitejší odkaz, pomáha mi pri práci a dodáva mi energiu.

Ako by ste zhodnotili ihrisko v Šuranoch?
Určite nepatrí medzi najnáročnejšie. Práve naopak, je koncipované ako prístupné a hrateľné zároveň. Napríklad, ak ste začiatočník, tak ihrisko pre vás nie je príliš dlhé, ani náročné. Je plné stromov a vodných či pieskových prekážok. Máte tak väčšiu šancu, že hneď v začiatkoch sa k vám dostaví pozitívny pocit z hrania golfu a budete v hre pokračovať.



Aký je váš odkaz pre golfistov aj negolfistov?
Pre obe skupiny platí, aby sa vždy snažili zachovať si pozitívnu myseľ. Negolfistom by som chcel navyše odkázať, aby si túto hru konečne skúsili a nevytvárali si názory na základe toho, čo počuli alebo im niekto iný o golfe povedal.

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv