Neprehliadnite

Dejisko úvodného turnaja novej sezóny na US PGA Tour v plameňoch

 

Neuveriteľné! Len niekoľko hodín potom, čo Američan Brendan Steele obhájil titul na prvom turnaji novej sezóny na US PGA Tour – Safeway Open, zasiahol Silverado Resort and Spa ničivý požiar. Prírodný živel, ktorý v týchto dňoch pustoší severnú Kaliforniu, spôsobil, že golfový areál musel byť za súmraku evakuovaný.

V ostatných dňoch zachvátilo americké okresy Napa a Sonoma (štát Kalifornia) niekoľko mohutných lesných požiarov. Rýchlemu šíreniu nebezpečného prírodného živlu výrazne prispel silný vietor, ktorý nebýva v tejto časti USA zvyčajný. Podľa zámorských meteorológov dosahoval vietor v údoliach rýchlosť 80 km/h a v korunách stromov dokonca 112 km/h.

Prírodný požiar zasiahol viac ako 40 akrov areálu Silverado Coutry Clubu. Dokonca muselo byť evakuovaných niekoľko zamestnancov klubu aj US PGA Tour. Stále totiž prebiehalo balenie po skončenom turnaji.„S požiarom bojuje 25 jednotiek hasičov, k dispozícii máme aj vodné lietadlá a vrtuľníky. Na väčšine miest je požiar relatívne pod kontrolou a nemal by sa šíriť,“ ubezpečoval šéf miestnych hasičov.

Podľa správ zámorských médií opustili poslední ľudia spomínaný golfový areál hodinu po polnoci, zatiaľ čo zázemie turnaja už olizovali plamene. Boli medzi nimi aj niektorí hráči. „Videli sme červenú horiacu líniu nad ihriskom, ako ju silný vietor ženie rýchlo smerom k nám. Bolo to skutočne strašidelné. Utiekli sme bez toho, že by sme si zbalili jedinú vec,“ opísal desivé okamžiky Kyle Thompson.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv