Neprehliadnite

Golfový maratón? Hra dvojíc na 42 jamiek

 

Z nadšenia a lásky ku golfu vznikol nový formát golfovej hry – Golfový maratón. Zatiaľ čo klasický bežecký maratón meria niečo málo cez 42 km, ten golfový hrajú golfisti na 42 jamiek. V oboch prípadoch je nutná príprava, pretože taký výkon nie je možné podceniť. Ale odmena v podobe eufórie a radosti z dokončenia je tak lákavá, že stále viac hráčov tejto výzve podlieha a vyznávačov tejto novej golfovej disciplíny pribúda.

Turnaje organizované v tejto disciplíne majú spoločnú aj vyššiu myšlienku a poslanie. Golf Marathon 2017 je turnajom s cieľom prejaviť rešpekt a česť všetkým, ktorí vytrvalo súperia so zdravotnou nepriazňou osudu. Zároveň chcú organizátori všetkých vyzvať k aktívnej zdravotnej prevencii. „Je nám cťou, že turnaj podporujú osobnosti, ktoré svoju vytrvalosť preukazujú veľmi silne a opakovane ..Petr Koukal, Radek Jaroš, Jiří Homoláč,“ uvádza sa na webovom portáli www.GolfovyMaraton.cz Svojou hrou podporíte nadácie „Ruce na prsa“ a „STK pre chlapov“.

Formát hry Golfového maratónu má niekoľko základných pravidiel:
– Golf Marathon sa hrá na 42 jamiek v jeden deň
– 2 hráči hrajú s jednou loptičkou a súperia proti ďalšej dvojici
– hráči sa pravidelne v hre striedajú a to vrátane poradia na odpalisku
– ženy v tíme hrajú z rovnakých odpalísk ako muži
– pomer mužov a žien v tíme je ľubovolný, pokiaľ nie je určené organizátorom turnaja inak

Súťaž dvojíc v absolútnom počte úderov:
Okrem klasických vložených súťaži ako nearest to pin a longest drive sa najdlhšia jamka ihriska hrá na čas. Sprint Golf je vložená súťaž, kde sa dvojica okrem okrem čo najmenšieho počtu rán snaží jamku zahrať v čo najkratšom čase. Organizátori pozývajú do hry aj firemné dvojica a to do súťaže o Firemný. Spestrením turnajov v Golf Marathone je aj tradičná hra o Česko-Slovenský pohár za účasti hráčov z oboch krajín. Najbližší ívent Golf Marathonu 2017 sa uskutoční v piatok 22. septembra 2017 na ihrisku Lázně Bohdaneč. (pozn. kontakt v prípade záujmu – jiri.kastner@kasty.cz)

Počas turnaja bude stanovený aj svetový rekord v ženskej kategórii v počte úderov v hre dvojíc na 42 jamiek. „Našim cieľom je výsledok pod 180 úderov, aj keď z minulého turnaja viem, že únava má veľký vplyv na koncentráciu aj techniku hry,“ vysvetľuje Michaela Valášková, ktorá je súčasťou profi dvojice hráčok atakujúcej nový svetový zápis. Zakladateľ turnaja Golf Marathon Jiří Kastner dodal: „Je nám cťou a potešením, že sa našom turnaji Golf Marathon zúčastnia tie najväčšie mená českého golfu a to ako hráčky tak aj profesionálne trénerky. Myslím, že pre každého to bude skvelý zážitok.“

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv