Neprehliadnite

US PGA Championship – 1. kolo: V Quail Hollow sa dostali do vedenia Olesen a Kisner, Luiten dal eso

 

Dánsky borec Thorbjörn Olesen a Američan Kevin Kisner rozohrali najlepšie 99. ročník US PGA Championship, ktorý je súčasne posledným major turnajom mužskej golfovej sezóny. Obaja spomínaní hráči si vo štvrtok neďaleko Charlotte zapísali štyri údery pod par.

S výsledkom o ranu horším za nimi nasleduje kvinteto prenasledovateľov vrátane Brooksa Koepku, ktorý triumfoval na júnovom majore US Open. Najväčší favorit Jordan Spieth začal na ihrisku v Quail Hollow so skóre +1.

Dvadsaťštyriročný Američan Spieth útočí na zavŕšenie kariérneho Grand Slamu, čo by sa mu mohlo podariť ako šiestemu golfistovi a navyše ako najmladšiemu v histórii. V prvom dejstve zapisoval štyri bogey a tri birdie, pričom sa trápil najmä pri patovaní. Nepodaril sa mu ani jeden pat, ktorý bol dlhší ako jeden a pol metra.

„Nebol som tak v pohode a bez tlaku, ako som si prial. Takže určite cítim trochu frustráciu,“ komentoval úvod majoru Spieth. V rovnakej skupine na delenom 33. mieste figuruje napríklad aj ďalší z favoritov a bývalý líder svetového rankingu Rory McIlroy zo Severného Írska. Ten US PGA Championship vyhral už dvakrát v rokoch.

Zaujímavosťou je, že McIlroyov drajv patril v prvom kole medzi desať najdlhších, no súčasne aj najpresnejších, čo nie je celkom bežný jav. Až so skóre +8 má zatiaľ ďaleko k postupu do finálových kôl Phil Mickelson, päťnásobný šampión turnajov z kategórie major a víťaz tohoto turnaja spred 12 rokov. „Lefty“ s výkonom 79 úderov vyrovnal svoje dve najhoršie kolá, na poslednom major turnaji v sezóne.

Vysnívaným úderom sa blysol Holanďan Joost Luiten a to keď zahral hole-in-one. Moment, ktorý sa len tak nevidí. Luitenovi sa to podarilo na jamke číslo 4 so šestkou železom v ruke. K nemému úžasu všetkých prítomných loptička raz poskočila po gríne a následne zapadla do jamky. Eso! Žiaľ, pre Luitena to bol jediný svetlý moment prvého kola, pretože celkovo zahral +5.

99. ročník US PGA Championship po 1. kole:
Quail Hollow, Charlotte (USA), PAR: 71
/Dotácia turnaja: 10,5 mil. USD/
1. Thorbjörn Olesen (Dán.) a Kevin Kisner (USA) obaja 67/-4, 3. Grayson Murray (USA), Brooks Koepka (USA), Gary Woodland, Chris Stroud a D.A. Points (USA) všetci 68/-3.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv