Neprehliadnite

Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava napíše čoskoro svoje 52. pokračovanie

 

Nadšenci parkúrového jazdenia, milovníci koní a pobytu v prírode majú po roku opäť dôvod na radosť. Jazdecká sezóna je v plnom prúde a už tradične sa v tomto čase hlásia o slovo aj medzinárodné preteky Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava, ktoré začiatkom augusta zaknihujú svoj 52. ročník.

V areáli jazdeckého klubu TJ Slávia STU v petržalskom Ovsišti je opäť všetko pripravené. Ustajnenie pre sto koní, bohaté zásoby krmiva, steliva, ubytovanie pre účastníkov, veterinárny servis, podkováč, prijímacia kancelária pretekov, stredisko na spracovanie výsledkov, tlačové stredisko, rozhodcovská veža, parkúr, prekážkový materiál, ozvučenie areálu i výzdoba.

Sú pripravení veterinári, ktorých prítomnosť je pri preprave koní nevyhnutná, je zabezpečená zdravotná i usporiadateľská služba, sú inštalované stánky s občerstvením i jazdeckými potrebami, veľkometrážne stany pre sponzorov, obslužný personál, zabezpečený odvoz odpadu, prenosné sociálne zariadenia, zábavný kútik pre deti a množstvo ďalších súčastí, ktoré spolu tvoria úspešné a  bľúbené letné podujatie na skok od centra hlavného mesta.

Nielen toto všetko musí zabezpečiť organizačný výbor pre zdarný priebeh už 52. ročníka tohto podujatia. Aj preto, že sa to po celé roky darilo na výbornú, má Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava skvelú povesť, ktorá siaha ďaleko za hranice Európy. Práve preto sme mohli v Bratislave vidieť mnohých jazdcov z popredných miest svetového rebríčka jednotlivcov (pozn. Longines ranking), ktorý zostavuje Medzinárodná jazdecká federácia (FEI).

A aj pri stálom náraste usporiadateľov má Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava svoje pevné miesto v kalendári FEI a jej súťaže sú kvalifikáciami na vrcholové jazdecké podujatia. Tohto roku je na programe deväť súťaží v troch sériách: malej, strednej a veľkej + obľúbené bariérové skákanie a 12 súťaží pre mladé kone a mladých jazdcov.

Už v piatok sa koná prvá kvalifikácia do hlavnej súťaže Grand Prix Bratislava, v sobotu sa uskutoční druhá kvalifikácia, ktorá je zároveň kvalifikáciou na FEI World Cup, na Svetové jazdecké dni 2018 a započítava sa do Longines Rankingu FEI. Sobotný podvečer už tradične osvieži obľúbená rámcová súťaž Bariérové skákanie. V nedeľu vyvrcholí súťažné finále veľkej série – Mercedes Benz Grand Prix Bratislava a finále strednej série – Little Prix.

Výsledky oboch záverečných súťaží sa započítajú do Longines rankingu FEI. V sobotu a v nedeľu popoludní predvedú svoj jedinečný program lipicáni z Národného žrebčína Topoľčianky.  Ako vždy je aj tento rok pripravené všetko tak, aby mohli jazdci podať optimálne výkony a potešiť divákmi zaplnené tribúny. Samozrejme by bolo nadšenie o to väčšie, keby sme na stupňoch víťazov videli domácich jazdcov.

V hlavnej súťaži Grand Prix Bratislava sa to stalo doposiaľ šesťkrát. V roku 1967 zvíťazil Ladislav Gonos s koňom Rytmus, v roku 1969 Vladimír Dudáš s koňom Trakia, v roku 1971 Juraj Hanulay s koňom Caravella, v roku 1974 opäť Ladislav Gonos s koňom Rip Korby, v roku 1976 Andrej Glatz s koňom Letkis a zatiaľ posledným slovenským víťazom Grand Prix Bratislava sa stal v roku 2005 Juraj Hanulay s koňom Lou Bega už ako reprezentant samostatnej Slovenskej republiky. Areál sa vtedy otriasal v základoch, nadšenie divákov neustávalo a pre víťaza to bol určite jeden z nezabudnuteľných zážitkov celej športovej kariéry.

Ako usporiadateľská krajina máme podľa pravidiel FEI právo postaviť na štart približne tridsať jazdcov, ktorí sa budú uchádzať o tie najlepšie umiestnenia. Predstavia sa aj jazdci s mladými koňmi a mladí jazdci, ktorých časom azda uvidíme aj na majstrovstvách sveta, Svetových jazdeckých hrách či na olympiáde. Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava je v novom formáte atraktívnym moderným jazdeckým podujatím, ktoré je treba vidieť naživo a emocionálne prežiť. Je to príležitosť, ako zmysluplne stráviť víkend s rodinou v krásnom prírodnom prostredí a potešiť oči pohľadom na ušľachtilé kone.

PREDBEŽNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM

/Piatok – 4. augusta/

08.00 hod. Súťaž č. 31 – Amatérska séria, CSI AmB

Súťaž č. 21 – Séria mladých koní – 5 ročných, CSI YH 1*

09.30 hod. Súťaž č. 22 – Séria mladých koní – 6/7 ročných, CSI YH 1*

11:30 hod. Súťaž č. 1 – Malá séria, CSI 3*-W

Cena firmy Matador Group

cca 14:15 hod. Súťaž č. 2 – Stredná séria, CSI 3*-W

Cena RTVS

Súťaž č. 11 – EY Cup, CSI U25-A

cca 17:45 hod. Súťaž č. 3 – Veľká séria, CSI 3*-W

1. kvalifikácia do Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava

Cena firmy Big Media

/Sobota – 5. augusta/

                                                                                   07.30 hod. Súťaž č. 32 – Amatérska séria, CSI AmB

Súťaž č. 23 – Séria mladých koní – 5 ročných, CSI YH 1*

09.00 hod. Súťaž č. 24 – Séria mladých koní – 6/7 ročných, CSI YH 1*

cca 11:00 hod. Súťaž č. 4 – Malá séria, CSI 3*-W

Cena firmy TIPOS

cca 13:45 hod. Súťaž č. 6 – Veľká séria, CSI 3*-W

FEI WorldCupTM kvalifikácia

Kvalifikácia na Svetové jazdecké hry 2018

2. kvalifikácia do Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava

Cena firmy Grafobal Group

Započítané do Longines ranking

cca 16:45 hod. Súťaž č. 5 – Stredná séria, CSI 3*-W

Cena firmy Respect Slovakia

Súťaž č. 12 – EY Cup, CSI U25-A

Program: Lipicani

cca 19:40 hod. Súťaž č. 7 – Bariérové skákanie, CSI 3*-W

Cena rádia Expres

/Nedeľa – 6. augusta/

08.00 hod. Súťaž č. 33 – Amatérska séria, CSI AmB

Súťaž č. 25 – Séria mladých koní – 5 ročných, CSI YH 1*

09.30 hod. Súťaž č. 26 – Séria mladých koní – 6/7 ročných, CSI YH 1*

cca 11:30 hod. Súťaž č. 9 – Little Prix Bratislava–Finále Strednej série,CSI3*-W

Cena firmy Allianz-SP

Započítané do Longines ranking

Súťaž č. 13 – EY Cup – Kvalifikácia, CSI U25-A

Program Lipicani

cca 15:15 hod. Súťaž č. 10 – Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava, CSI3*-W Finále Veľkej série

Započítané do Longines ranking

Cena spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia

17.50 hod. Súťaž č. 8 – Finále Malej série Cena J & T Banky

/Usporiadateľ si vyhradzuje právo meniť harmonogram podľa počtu štartujúcich a počasia./

                                                      /Víťazka GP Bratislava 2016 – Jaclyn Duffová z Kanady s koňom Pater Noster/

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv