Neprehliadnite

Mercedes Slovak Ladies Tour 2017 – Druhý ženský turnaj v Piešťanoch a leto v kúpeľoch

 

Úvodný turnaj jedinej dámskej golfovej túry na Slovensku v Piešťanoch sa nekonal kvôli krátkemu návratu zimy v apríli, ako bolo pôvodne plánované, ale až začiatkom júna. Tento náhradný termín bol však pre túru zaujímavou, skoro letnou skúsenosťou.
Text Andrej Obuch/foto Ivan Mičko


Turnaj na ihrisku Golf & Country Clubu v Piešťanoch je už roky tradíciou. V minulosti boli aj ročníky, keď sem Mercedes Slovak Ladies Tour zavítala aj dvakrát za sezónu. Dôvodov je viacero. Prvou sú klimatické podmienky samotných Piešťan a Kúpeľného ostrova zvlášť.

Na konci prvej júnovej dekády tu panovalo stabilizované počasie a hoci predpoveď sľubovala vytrvalý dážď, opak bol pravdou. Vytrvalosť trvala tridsať minút. Potom až do skončenia turnaja panovalo pre golf ideálne počasie, čiastočne pod mrakom, bez vetra, nie veľmi horúce.


Ľudia sú základ

Ďalším dôvodom pravidelnej návštevy piešťanského ihriska je okrem jeho vhodnosti na dámsky turnaj aj zázemie, ktoré poskytuje. Priestranný klubový dom s veľmi kvalitnou reštauráciou sú príjemným miestom, kde ráno pred štartom možno diskutovať nad kávičkou a po hre si posedieť na terase, ako aj vyhlásiť výsledky a dekorovať víťazov v priestrannej miestnosti.

Nuž a v neposlednom rade je to ľudské zázemie, organizačné, ktoré vytvára z tohto miesta klub, kde sa hráči cítia dobre. V doterajšej histórii piešťanského golfu bol v klube vždy človek, ktorý bol jeho dušou. Za roky sa na tejto pozícii vystriedali viacerí, v súčasnej situácii ihriska plní túto funkciu Aleš Svěntek.

Ten v tomto roku oslavuje desiate výročie pôsobenia v tomto meste. Najznámejší je asi ako učiteľ golfu, ktorý vychoval desiatky golfistov, ale často na ihrisku plní aj iné odborné funkcie. Na dámskom turnaji bol maršalom aj hlavným rozhodcom a neraz musel svojím zásahom preveriť znalosti niektorých účastníčok zo základných pravidiel golfovej hry. A nebol veľmi nadšený.


Previerka techniky

Deväťjamkové ihrisko a zvolený kanónový štart obmedzili síce počet štartujúcich, ale hráčky si aj tak užili krásnu letnú sobotu na dobre pripravenom ihrisku, ktoré je medzi dámami veľmi obľúbené, pretože napriek nenáročnosti v dĺžke vyžaduje presnú krátku hru a dobré patovanie na rýchlych a dobre upravených veľkých aj členitých grínoch.


Mužský element

Pred niekoľkými rokmi sme vypočuli hlas niektorých účastníčok turnajov, aby si aj ich často prítomní partneri mohli zahrať v samostatnej kategórii a nemuseli tráviť hodiny čakania len na tréningových plochách. Akceptovaním tejto požiadavky na čas stúpla aj ženská účasť.

Neskôr sa však na dámske turnaje začali prihlasovať nielen partneri hráčok a neraz sa stalo, že počet mužských hostí sa blížil počtu štartujúcich dám. Platí to pravdaže najmä o ihriskách, ktoré sú pre mužov dostatočne dlhé a atraktívne. Našťastie v Piešťanoch záujem hráčok a kapacita turnaja nepopustia.


Výsledky:
/HCP +4 – 24,4/
1. Petra Šimková, 2. Alena Brennerová, 3. Oksana Hirmanová
/HCP 24,5 – 36/
1. Renáta Šmáliková, 2. Lucia Malíčková, 3. Lucia Havrlentová
/HCP 37 – 54/
1. Gabriela Srnková, 2. Blanka Rybovičová, 3. Mária Kališová


Doplnkové súťaže:
Najdlhší odpal: Kamila Kudličková
Najbližšie k jamke: Oksana Hirmanová
Najštýlovejšia hráčka: Dana Mutalová

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv