Neprehliadnite

Majstrovstvá základných, stredných a vysokých škôl opäť v Skalici

 

Budúcu stredu (10. mája 2017) sa v Grafobal Group Golf Resort Skalica uskutoční už 6. ročník turnaja majstrovstiev Slovenskej republiky v golfe základných, stredných a vysokých škôl. Počet hráčov je však limitovaný. Každá škola tak môže prihlásiť okrem jednotlivcov aj dvojčlennú, ale maximálne trojčlennú skupinu.

Golf na základných, stredných a vysokých školách sa pomaly, ale isto stáva tradíciou. Svedčí o tom už šiesty ročník národného šampionátu jednotlivcov aj družstiev. V aktuálnom ročníku sa nemalé očakávania vkladajú aj do vysokoškolského turnaja.

V Skalici tak budú na programe dva turnaje, v ten istý deň a na tom istom ihrisku. Stretnú sa tu vybratí hráči zastupujúci svoje školy od najmenších po tých najväčších. Organizátori a tešia sa na všetkých hráčov, ktorí sa do turnajov prihlásia. Okolo sto mladých golfistov bude hrať za svoje školy v troj, alebo dvojčlenných družstvách. Hrať môžu aj jednotlivci.

Organizátormi podujatia sú Súkromné slovanské gymnázium v Bratislave, Žilinská univerzita, Slovenská golfová asociácia záštitu nad turnajmi má Slovenský olympijský výbor a Slovenská asociácia univerzitného športu. V súťaží tímov sa sa bude hodnotiť súčet dvoch najlepších výsledkov na rany. V prípade rovnosti úderov rozhoduje výsledok 3. člena tímu a ak by aj ten bol rovnaký, tak rozhodne rozohrávka play-off. Súťaž jednotlivcov prebehne na rany.

Víťazný tím sa zúčastní na Medzinárodných majstrovstvách České republiky družstiev. Absolútny víťaz v súťaži jednotlivcov vyhrá zájazd do Španielska, ktorý odovzdá pri vyhlásení výsledkov partner majstrovstiev Gabriel Tour.

Historický prehľad víťazných tímov z MSR škôl:
2016 – Skalica: Súkromné slovanské gymnázium, Bratislava
2015 – Penati GK (Heritage): Súkromné slovanské gymnázium, Bratislava
2014 – GCC Hron – Tri duby (Sliač): Gymnázium Bilíkova, Bratislava
2013 – Skalica: Súkromné športové gymnázium Gaudeámus, Bratislava
2012 – Skalica: Súkromné gymnázium, Česká 10, Bratislava

ssg.sk, -jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv