Neprehliadnite

Druhý turnaj seniorskej túry na ihrisku Penati GC, úradoval opäť Jurko

 

Už po druhý raz v histórii podujatí organizovaných Asociáciou seniorských golfistov Slovenska (ASGS) sa uskutočnil kompletný dvojdňový turnaj v areáli GC Penati, pričom dejiskom bolo ihrisko Heritage nesúce ešte stopy po jarnej údržbe. Posledný aprílový týždeň sa v Šajdíkových Humencoch stretol úctyhodný počet účastníkov. Na štartovnej listine prvého hracieho dňa bolo uvedených 92 štartujúcich, čo potvrdilo stabilizovaný záujem seniorskej komunity o súťaženie v rámci ASGS Senior Tour 2017.

Turnaj poznačili dozvuky studeného aprílového počasia, no závažnou prekážkou pre dobrú hru a zaujímavé výsledky to určite nebolo. Ako naznačil už úvodný turnaj v Báči, a potvrdil turnaj v GC Penati, do popredia výsledkových tabuliek sa dostávajú i nové mená, najmä z radov mladších seniorov, ktorí v prebiehajúcej sezóne prispievajú ku kvalite hry na našich turnajoch.

V dámskej kategórii v hre na rany nenastala na čele zmena v porovnaní s minuloročným turnajom v GC Penati. Aj tentoraz sa naplno uplatnila Katarína Opršalová (EGPC), ktorá zaujala miesto na špičke štartovného pola s výsledkom (182/94+88) rán pred Máriou Hruškovou z GKT (195/91+94) rán a Andreou Meliškovou z GC Pegas (190/101+89).

Kategóriu stableford netto pre hráčov s vyšším HCP (spoločne muži aj ženy) ovládol hráč kategórie Masters (70+) Dušan Bohňa z GK Agama s výkonom 75 STBF netto bodov (36+39): Druhý skončil Peter Ošváth z GC Scotland, ktorý priniesol do klubovni (72/33+39) bodov, na delenom 3. mieste skončili Melišková a Anton Nedeljak z GK Agama, pričom obaja získali 67 STBF netto bodov.

Starší seniori v kategórii Masters (70+), sa v hre na rany brutto prezentovali solídnymi výkonmi. Na pomyselnej bronzovej priečke sa usadil Anton Strnad z LGK (179/84+95) rán, druhý skončil Jozef Herczeg z GC Pegas (178/94+84) rán a turnajové víťazstvo v kategórii si s odstupom pripísal znova Viliam Maroš z GC Pegas s výsledkom (170/86+84) rán.

V hlavnej kategórii brutto na rany sa na ihrisku neďaleko Senice odohrali zaujímavé súboje na veľmi dobrej úrovni s viacerými výsledkami pod 80 úderov. Po prvom dni prevzal taktovku štartovného poľa nováčik seniorskej túry Hien Le z GC Skalica so skóre 79 úderov pod par. Na druhý deň dosiahol pozoruhodných 78 úderov Ladislav Valíček z GK Borša.

Po dvoch hracích dňoch sa vykryštalizovalo celkové poradie s minimálnymi odstupmi, pričom piaty Michal Žeňuch z GKT priniesol na skórkarte výsledok (163/81+82) úderov. Štvrtú priečku si vybojoval Valíček (161/83+78), tretie miesto obsadil Hien Le (160/79+81), na druhom mieste skončil s rovnakým celkovým výkonom (160/80+80) úderov Jozef Fecko z GK Borša. Z turnajového víťazstva sa napokon tešil rovnako ako po úvodnom turnaji v Báči Peter Jurko z LGK (159/80+79), ktorý si tak upevnil pozíciu na čele ASGS Senior Tour 2017.

asgs.sk, -jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv