Neprehliadnite

US Masters – 1. kolo: Vo veternej „runde“ bol suverénne najlepší Hoffman

 

Masters_Round_1_Hoffman

Americký golfista Charley Hoffman sa najlepšie vysporiadal s veternými nástrahami a po úvodnom dni je v čele 81. ročníka US Masters. Na ihrisku Augusta National zahral vo štvrtok sedem úderov po par a vedie prvý major sezóny s náskokom štyroch rán pred krajanom Williamom McGirtom. Tretí je o ďalšiu ranu späť Angličan Lee Westwood.

Masters_Round_1_Hoffman_03

Prestížny turnaj začal bez favorizovaného prvého hráča svetového rebríčka Dustina Johnsona. Američan síce prišiel na cvičnú lúku pred štartom súťaže, len tam pocítil pri švihu bolesti chrbta, ktoré si privodil v stredu pri páde zo schodov. Turnaj tak prišiel o svojho najväčšieho favorita, ktorý prišiel do Augusty so štatistikou troch vyhratých turnajoch v sérii.

Masters_Round_1_DJ

Poďme však späť na US Masters. Štyridsaťročný Hoffman pokoril tradične náročné ihrisko výkonom 65 úderov. Po piatich jamkách mal síce skóre +1, ale na zostávajúcich trinástich už cez nepríjemný silný vietor pridal len pary a hlavne osem birdie, vrátane štyroch v rade od štrnástej do sedemnástej jamky.

Masters_Round_1_Sullivan

„V tom vetre to bolo náročné, ale hral som ako vo sne. Realizoval som rany, ktoré som chcel a dokonca aj premieňal paty. Preto som zahral dobré číslo,“ povedal 52. hráč svetového rankingu Hoffman. Zámorský borec je inak už štvornásobným šampiónom na US PGA Tour, pričom predvlani skončil na US Masters deviaty, čo je jeho najlepší výsledok z turnajov kategórie major.

Masters_Round_1_Mickelson_2

Na delenom štvrtom mieste je so skóre -1 osem hráčov vrátane trojnásobného víťaza US Masters Phila Mickelsona z USA, trojice Angličanov Justina Roseho, Matthewa Fitzpatricka a Andyho Sullivana, alebo Španiela Sergia Garcíu.

Masters_Round_1_Fitzpatrick

„Ja to tu jednoducho milujem,“ usmieval sa 46-ročný Mickelson, ktorý štartuje na US Masters po 25-krát. Fanúšikov strhol k nadšeniu hneď na druhej jamke patom do íglu. „To bolo skvelé, ale vedel som, že mám pred sebou ešte dosť práce. Vietor tu totiž znásobuje chyby a kto ihrisko dobre nepozná, zapíše vysoké číslo,“ uviedol.

Masters_Round_1_Mickelson

Angličan Danny Willett začal cestu za obhajobou s double bogey na prvej a bogey na druhej jamke, ale celkovo sa dostal na +1 a je na delenom 19. mieste. O dve rany horšie je na tom predvlaňajší víťaz Jordan Spieth z USA, a to predovšetkým kvôli pokazenej päťparovej šestnástke, na ktorú potreboval deväť úderov a patrí mu tak 41. miesto. Svetová dvojka Rory McIlroy predviedla dve rozdielne deviatky. Na prvej Severný Ír urobil tri bogey, na druhej tri birdie, ide v pare a je zatiaľ dvanásty.

Masters_Round_1_McIlroy

Slávnostné otvorenie 81. ročníka US Master si zobral na starosť šéf Augusta National Billy Paine. V slávnostnom prejave, za prítomnosti vdovy, spomenul zosnulého Arnolda Palmera, jedného z troch čestných štartérov US Masters. Jeho zelené sako symbolicky položil na stoličku pri odpalisku. Všetci prítomní vzdali česť minútou ticha.

Masters_Round_1_Nicklaus_PLayer

Pri spomienke na veľkého hráča spadla nejedna slza. Prítomní dvaja čestní štartéri Jack Nicklaus a Gary Player sa za svoje slzy nijako nehanbili. Obaja potom realizovali dva prvé slávnostné odpaly. Nicklaus predrajvoval Playera o niekoľko yardov. Prvé kolo 81. ročníka US Masters potom začalo odpalom Russella Henleyho.

81. ročník US Masters po 1. kole:
Augusta National, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 10 mil. USD, víťaz turnaja: 1,8 mil. USD/
1. Charley Hoffman (USA) 65/-7, 2. Willliam McGirt (USA) 69/-3, 3. Lee Westwood (Angl.) 70/-2, 4. Justin Rose (Angl.) 71/-1, Matthew Fitzpatrick (Angl.) 71/-1, Andy Sullivan (Angl.) 71/-1, Sergio García (Šp.) 71/-1, Phil Mickelson (USA) 71/-1, Jason Dufner (USA) 71/-1, Russell Henley (USA) 71/-1 a Kevin Chappell (USA) 71/-1, 12. Soren Kjeldsen (Dán.) 72/0, Thomas Pieters (Belg.) 72/0, Paul Casey (Angl.) 72/0, Ernie Els (JAR) 72/0, Matt Kuchar (USA) 72/0, Shane Lowry (Ír.) 72/0 a Rory McIlroy (Sev. Ír.) 72/0

Fotogaléria z 1. kola na US Masters 2017:

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv