Neprehliadnite

Na 8. ročníku pretekov Ski&Golf nechýbal ani Peter Bondra

 

Dvadsaťšesť pretekárov, medzi nimi aj hokejová legenda Peter Bondra, si zmeralo sily v dvoch športoch, ktoré majú v Tatrách vyše storočnú tradíciu. Súťažiaci zažili spolu s fanúšikmi neopakovateľnú atmosféru, v ktorej predviedli športové zručnosti na 8. ročníku pretekov Ski&Golf Slovakia Championship (8. – 9. apríla 2017). Päť víťazov bude v máji reprezentovať našu krajinu na svetovom šampionáte v Rakúsku.

Ráno pred šampionátom prekvapilo bielou snehovou pokrývkou na golfovom ihrisku s pripravenými letnými grínmi, preto si pretekári nemohli zahrať tréningové kolo. Našťastie teploty nad nulou a zubaté slnko do piatkového večera gríny vysušili a tak v sobotu popoludní golfisti odohrali 1.kolo podľa programu.

Na zasneženej zjazdovke Solisko nad Štrbským Plesom vo výške 1 903 m n.m. čakala pretekárov náročná slalomárska trať, ktorú prešli dvakrát a počítal sa im len lepší čas. Najlepší čas lyžiarskych pretekov bol násobený štyrmi a sčítaný s plným golfovým skóre z oboch golfových kôl (36 jamiek). Absolútnym víťazom obrovského slalomu sa stal Vladimír Moško s časom 41,17 sekundy, ktorý už dvakrát postúpil na svetové finále. Za ním nasledoval Michal Galko s časom 41,54 s a Poliak Przemek Nowak s časom 42,5 s.

Potom už „zlyžovali“ až na golfové ihrisko Black Stork, A PGA Golf Course vo Veľkej Lomnici. Zmena nadmorskej výšky spolu so silným vetrom však neovplyvnila hru a po prepočítaní výsledkov za lyžovanie a 18 jamiek boli malé rozdiely – napríklad v kategórii Mainclass medzi Michalom Galkom a Mariánom Oravcom bol rozdiel iba 0,52 bodu!

V druhom golfovom kole bola hra napínavá, veď po výsledkoch slalom + 18 jamiek boli očakávania hráčov veľké. Petrovi Bondrovi sa na grínoch darilo oveľa lepšie ako na lyžiach, ktoré nie sú jeho doménou kvôli zákazu lyžovania pre hokejistov počas kariéry, zahral 79 a 80 rán. Predbehol ho jedine Matúš Maďar s vyrovnaným výkonom (76 a 78 rán). S celkovým súčtom bodov 325,44 sa stal absolútnym víťazom 8. ročníka Ski&Golf!

Reprezentačný tím Black Stork Slovakia, ktorý sa od 10. do 13. mája predstaví na 12. majstrovstvách sveta Ski&Golf v rakúskom stredisku Zell am See a Kaprune, tvoria – Matúš Maďar, Peter Korčuška, Marián Galko a ako náhradník za víťaza v kategórii PRO Ján Masár junior. Vďaka siedmim uplynulým ročníkom sa Slovensko na tomto šampionáte zviditeľnilo prostredníctvom Daniely Jorčíkovej, ktorá postúpila na svetové finále a stala sa až štyrikrát svetovou víťazkou v kategórii Midage žen. Pred tromi rokmi si postupujúca Tereza Husárová vďaka skvelému slalomu na ľadovci zahrala vo flajte s Bode Millerom a pred dvoma rokmi triumfoval v obrovskom slalome pod Kitzsteinhornom Adam Žampa.

Víťazi Ski&Golf Slovakia 2017 v jednotlivých kategóriách:
JUNIORS: Matúš Maďar (skóre 325,44/42,86 s/76+78 rán)
MAIN CLASS: Michal Galko (skóre 346,16/41,54 s/93+87 rán)
MID AGE: Peter Korčuška (skóre 358,04/45,01 s/92+86 rán)
MASTERS: Przemek Nowak (skóre 345,04/42,51 s/90+85 rán)
OPEN (bez postupu na svetové finále, kde je potrebný HCP pod 18): Martin Trebuľa (skóre 407,84/ 44,21 s/126+105 rán)

 

golftatry.sk, -jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv