Neprehliadnite

Muirfield povolí ženám klubové členstvo

 

Muirfield_01

Tradičný škótsky golfový klub Muirfield mení svoju dlhodobú politiku a umožní získať členstvo aj ženám. Pre zmenu tradície sa vyslovilo 80,2 percent členov potom, čo klub kvôli zastaralým pravidlám o výhradne mužskom členstve prišiel vlani o šancu hostiť v budúcnosti British Open.

Muirfield_07

Muirfield, kde sa British Open hralo už šestnásťkrát, naposledy turnaj usporiadal v roku 2013. Majiteľ ihriska Honourable Company of Edinburgh Golfers nechal vlani v máji o možnej zmene hlasovať, návrh ale nezískal potrebné dve tretiny hlasov.

Muirfield_09

Klub Royal and Ancient, ktorý British Open organizuje, preto Muirfield vyradil z rotačného zoznamu ihrísk, na ktorých sa prestížny major turnaj strieda. Teraz ho zoberie späť. „Muirfield je skutočne úžasné ihrisko pre Open a tešíme sa, že tu turnaj v budúcnosti opäť zorganizujeme,“ uviedol R&A v oficiálnom vyhlásení.

The Open Championship Media Day

Aj Royal and Ancient v minulosti prijímal medzi klubových členov výhradne mužov a 260 rokov dlhú tradíciu zmenil až v roku 2014. Ďalšie dejisko British Open, ihrisko Royal St. George’s, ktoré pred mesiacom získalo práva na turnaj pre rok 2020, zrušilo výhradne mužské členstvo len pred dvoma sezónami.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv