Neprehliadnite

Správa o dĺžke odpalov podľa R&A a USGA

 

Drive_01

Hlavné svetové orgány golfu R&A a USGA zverejnili výročnú správu o dĺžke odpalov (pozn. A Review of Driving Distance). Dokument prináša významné poznatky o dĺžke golfových drajvov. Vyhodnocuje údery siedmich významných profesionálnych okruhov, z ktorých spracoval zhruba 285.000 odpalov za rok.

Drive_02

V dokumente sa nachádzajú zaujímavé fakty. Tak napríklad v rokoch 2005 až 2016 sa priemerná dĺžka odpalu na piatich zo siedmich tour zvýšila každoročne o 1,2 %, t.j. o 18,3 centimetru. Za rovnaké obdobie poklesla na ďalších dvoch túrach priemerná dĺžka odpalov o 1,5%. Nemení sa množstvo najdlhších a najkratších hráčov na US PGA Tour a European Tour.

Drive_03_Davis
Od roku 2003 je desať najkratších hráčov kratších o 6% než priemer a desať najdlhších hráčov je dlhších o 6 percent než priemer. Priemerné parametre na US PGA Tour ako sú rýchlosť hlavy palice, uhol odpalu, rýchlosť a rotácia loptičky sú od roku 2007 relatívne stabilné.

drive_04_SLumbers

Vážime si spolupráce celého odvetvia pri získavaní a spracovaní týchto dát v prospech celej golfovej komunity. Môžu byť využité pre vzdelávanie golfistov a rozvoj hry,” povedal Mike Davis, generálny riaditeľ USGA. “V záujme dobrého riadenia a transparentnosti je dôležité, aby sme i naďalej poskytovali spoľahlivé údaje a fakty o dĺžke odpalov v golfe,” dodal Martin Slumbers, výkonný riaditeľ R&A.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv