Neprehliadnite

Olympijský klub v Japonsku znevýhodňuje ženy

 

Tokio_01

Návrat golfu na olympijské hry neustále sprevádzajú rôzne kontroverzie. Nedávno sa objavila séria kritických článkov o problémoch brazílskeho ihriska, dejiska vlaňajších olympijských hier, ktoré sa potýka s nedostatkom hráčov a riadnej údržby. Teraz je zasa olympijský problém v Japonsku.

Tokio_06


Olympijské hry sa v roku 2020 budú konať na privátnom golfovom klubu Kasumigaseki Country Club v meste Saitama neďaleko Tokia. Členovia tamojšieho klubu vo februári však neprehlasovali zákaz rozhodnutia, podľa ktorého nemôžu byť v súčasnej dobe ženy plnohodnotnými členkami tohoto klubu. Momentálne si ženy môžu na ihrisku zahrať od pondelka do soboty, ale nie je im dovolené vyraziť na ihrisko v nedeľu alebo dostať plné členstvo.

Tokio_05

Posledná schôdza bola zvolaná potom, čo organizačný výbor olympiády v Tokiu poslal golfovému klubu dopis, v ktorom ho žiadal, aby toto rozhodnutie ešte preskúmal. Názory v klubu boli však roztrieštené. „To, že nastala táto situácia, je pre nás veľmi nepríjemné. Je to nepochopiteľné,“ povedal po skončení schôdze predseda predstavenstva Kiichi Kimura.

Tokio_02

Golfový klub Kasumigaseki nie je jediný, ktorý je z tohoto dôvodu terčom kritiky. S rovnakým problémom sa neustále potýka anglický Muirfield, kde dodnes nemôžu byť členkami klubu ženy. Ďalšie hlasovanie o tejto veci sa očakáva tento rok. Iné kluby ako napríklad v St. Andrews zrušili toto rozhodnutie v roku 2014, alebo Augusta National v roku 2012.

Tokio_04

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv