Neprehliadnite

Ohrozený Ryder Cup 2022 v Taliansku?

 

V roku 2022 by mal Ryder Cup hostiť taliansky Rím, ale vyzerá to, že najväčšia športová udalosť sezóny je v ohrození. Predseda senátu na Apeninskom polostrove totiž zrušil pozmeňovací návrh, ktorý poskytoval záruku 97 miliónov eur.

Roma_01

Tato záruka je jednou z dôležitých podmienok potrebných na zorganizovanie jedného z najdôležitejších golfových turnajov vôbec, v ktorom si tradične merajú sily hráči z Európy a USA. Spomínaný pozmeňovací návrh schválil aj finančný výbor, ale podľa predsedu senátu Pietra Grassa jeho obsah nesúvisel s právnymi predpismi, ku ktorým sa tento návrh vzťahoval.

Roma_00

Ryder Cup je a zostáva obrovskou príležitosťou pre našu krajinu,“ povedal Andrea Marcucci, predseda senátnej komisie pre kultúru a šport. „Grassovo rozhodnutie je technické, a nesúvisí s obsahom návrhu. Dúfam, že vláda bude reagovať rýchlo a dokáže vymyslieť iné riešenie, aby sme splnili podmienky organizátorov. Chcem zároveň všetkým pripomenúť, že tento turnaj má nespochybniteľný ekonomický prínos pre krajinu,“ myslí si Marcucci.

Roma_02

Lenže v Taliansku nie je aktuálne finančná situácia vôbec ružová. A podpora veľkých športových akcií sa rieši od tej doby, čo Rím vlani v auguste stiahol svoju kandidatúru na letné olympijské hry v roku 2024. Starostka „večného mesta“ Virginia Raggiová to zdôvodnila vysokým zadlžením mesta.

Roma_03

V roku 2022 by sa mal Ryder Cup konať na ihrisku Marco Simone Golf and Country Club neďaleko Ríma. Rozhodlo sa o tom v roku 2015, keď talianska kandidatúra dostala prednosť pred kandidatúrami Rakúska, Nemecka a Španielska. Vlani zvíťazili v americkom Hazeltine domáci golfisti, ktorí tak ukončili osemročný víťazný pôst.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv