Neprehliadnite

Žiadne kompromisy

 

Premýšľate, či siahnuť po SUV alebo si zadovážiť rodinné kombi? Načo robiť kompromisy, keď môžete mať skvelú kombináciu oboch.

Text Peter Varga, foto autor

Audi A6 Allroad je napoly SUV, pretože má vyššiu svetlú výšku, spodnú časť karosérie chránia kontrastné plasty, spodok auta vpredu aj vzadu zasa oceľové šusplechy a samozrejmosťou je sofistikovaný pohon všetkých štyroch kolies quattro. Vďaka tomu by vás s prehľadom doviezol nielen k poslednej jamke na ihrisku (keby vám to grínkíper dovolil), ale v zásade kamkoľvek budete chcieť. Napoly je zasa rodinné kombi, pretože má karosériu klasického kombi a aj tak sebavedome jazdí.

A6140017

Je stabilnejšie ako SUV a vzhľadom na menšiu čelnú plochu, nižšiu svetlú výšku a lepšiu aerodynamiku má aj nižšiu spotrebu paliva. Je zdravým spojením oboch svetov, v žiadnom prípade nie kompromisom. Navyše je tento model dizajnovo veľmi atraktívny. Ostrejší vzhľad jednodielnej masky chladiča, ale aj svetlomety, otvory na prívod chladiaceho vzduchu a nárazníky, to všetko má najnovšia generácia vynovené. K dispozícii sú aj fantastické Matrix LED svetlomety, ktoré prispôsobujú svetelný kužeľ aktuálnej dopravnej situácii pred vozidlom.

AQU140008

So silou lokomotívy

Najžiadanejšou voľbou v strojovni je trojlitrový diesel s valcami usporiadanými do V a s potenciálom 218 konských síl. Vozidlu vdychuje život plnými priehrštiami. Ide ticho, hladko a hlavne energicky. Ak podržíte plyn, krásne potiahne, stačí, aby ste ho len trochu pošteklili a hneď ste nad povolenými rýchlostnými limitmi. A nielen o pár kilometrov za hodinu, ale rovno o niekoľko desiatok. Hlukom či vibráciami ani v najmenšom nenaznačuje, že si pýta naftu.

2015-Audi-A6-2

A keď sa aj zvuku motora podarí preniknúť do kabíny, tak je veľmi príjemný. No to sa stane iba vo vyšších otáčkach, pri silnej akcelerácii alebo keď máte vypnuté audio. Motoru sekunduje robotizovaná prevodovka S Tronic, ktorá radí rýchlo a citlivo. „Pádielkami“ pod volantom môžete prevodovku usmerniť (vzhľadom na inteligentnú logiku radenia to však prakticky nebudete potrebovať) alebo si radiť sám a okúsiť pocit pretekára. Ak tak urobíte, budete si to užívať, pretože vaše povely vykonáva elektronika promptne.

AQU140011

Šesť režimov

Všetky modely A6 Allroad majú štandardne adaptívny vzduchový podvozok. Aj v základnom nastavení Auto je naladený fantasticky pohodlne, v režime Comfort ešte pohodlnejšie, je v ňom krásne uvoľnený a plavný. Nie však nestabilný. Najkrajšie na tom je, že ani jazda po slovenských cestách ho nebolí. Prirodzene, nechýba ani režim Dynamic, v ktorom sa celé auto (nielen podvozok, ale aj riadenie, motor a prevodovka) napne, svetlá výška karosérie klesne a vy môžete trieliť hore horským priechodom. Vtedy oceníte aj výborné riadenie.

AQU140002

Vyniká precíznosťou, rýchlosťou reakcií a citlivosťou, riadenie je naladené presne tak, ako to má byť v takomto aute. Pre jazdu po nespevnených cestách, ale aj v hlbokom snehu môžete využiť režim Allroad, v ktorom sa auto dvihne do najvyššej úrovne. Zvyšné dva režimy sú Efficiency a Individual. Prvý z nich je celkom zbytočný, v druhom si môžete nastaviť auto podľa svojich preferencií – môžete si trebárs nastaviť podvozok do režimu Auto a hnací reťazec do režimu Dynamic.

Elegán

Interiér Audi A6 Allroad je vkusný a elegantný, zároveň však ergonomický. Nespornou výhodou je, že si môžete vybrať z dostatočného množstva dekoračných a obkladových materiálov. Spoľahnúť sa môžete na ich vysokú kvalitu a špičkové spracovanie. Jednoducho sa vo vozidle budete cítiť príjemne. Či už vy za volantom, alebo aj ostatní pasažieri. Miesta je dostatok vo všetkých smeroch, sedadlá sú pohodlné a batožinový priestor dostatočne veľký.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv