Neprehliadnite

Exkluzívne plavidlo

 

V spolupráci s holandskou spoločnosťou Quintessence Yachts vyvinul britský Aston Martin štýlový motorový čln, ktorý dostal skromné označenie AM37.

Text Jakub Jesenski foto archív redakcie

Automobilka Aston Martin pracovala na vývoji motorového člna AM37 niekoľko rokov. Výsledkom je plavidlo, ktoré ponúka štýl aj výkon zodpovedajúci práve vozidlám britskej značky.

AM37_09

Plynulé línie

Prvé oficiálne informácie o AM37 boli zverejnené už vlani, ale až tento rok predstavili jeho model na výstave Milano Design Week. Motorový čln AM37, podobne ako autá značky Aston Martin, charakterizujú plynulé línie, ktoré umocňujú použité materiály v podobe vzácnych druhov dreva, kvalitnej kože a elegantne spracovaných uhlíkových vlákien.

AM37_000

Dotyková obrazovka

Samozrejmosťou pre tento luxusný stroj je špičkové vybavenie. Palubnú dosku tvorí namiesto tradičných analógových prístrojov displej, ktorý dopĺňa dotyková obrazovka umožňujúca ovládanie sérii funkcií motorového člna i multimediálneho systému.

AM37_50

Agregáty

Celková dĺžka trupu s kompozitovou sendvičovou konštrukciou je 11,1 metra. K dispozícii má byť verzia s dvojicou 8,6-litrových vidlicových osemvalcov Mercury Racing, z ktorých každý má výkon 388 kW. Trochu miernejšiu alternatívu majú predstavovať dva vznetové osemvalce Mercury TDI 4.2 s objemom 4,2 l a výkonom 272 kW.

AM37_18

Výkon

AM37 je práve vďaka svojim motorom a tvarovaniu trupu schopný oslniť aj dosahovanými rýchlosťami. Výkonnejšia verzia sa na voľnom mori rozbehne až na 52 uzlov (96,3 km/h) a ani skromnejší variant sa za svojich 44 uzlov (81,5 km/h) nemusí hanbiť.

AM37_06

Spokojnosť

„Bola to vzrušujúca cesta a my sme si vychutnali partnerstvo s Aston Martin pri takom špeciálnom projekte, ktorý je zmesou umenia, remeselného spracovania a futuristických technológií. Výsledkom je perfektný mix pre unikátny motorový čln. Vzali sme to ako výzvu a snažili sme sa vytvoriť skutočnú revolúciu na vode. Som rada, že AM37 predstavuje skúsenosti s novým spôsob života na mori,“ povedala výkonná riaditeľka Quintessence Yachts Mariella Mengozziová.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv