Neprehliadnite

Exkluzívna záležitosť

 

Serene nie je obyčajná jachta. Ide o jednu z pätnástich najväčších jácht, aké kedy boli postavené, a zároveň o jednu z najlepších v oblasti moderných technológií.

Text Jakub Jesenski foto archív

Serene je 133,9 metra dlhá motorová jachta, ktorú pred štyrmi rokmi postavila spoločnosť Fincantieri. Sofistikovaný dizajn luxusného plavidla a technické záležitosti sú dielom Espen Oeino, pričom interiér navrhla firma Reymond Langton Design. Jachta počíta s 24 hosťami v 15 kajutách vrátane kapitánovho apartmánu, VIP kajuty, 10 dvojposteľových kabín a jednej kajuty s dvoma oddelenými posteľami. O prevádzku tohto giganta a nadštandardný komfort sa stará 52-členná posádka.

Serene_02

Unikátny projekt

Vývojový tím Fincantieri Yachts vytvoril projekt s prevratným konceptom dizajnu a Serene predstavuje vstup spoločnosti do exkluzívneho sektora. Stavba tejto jachty bola možná vďaka odborným skúsenostiam, ktoré získala konštruovaním sofistikovaných, inovatívnych plavidiel s využitím najmodernejších technológií.

Serene_00

Sedem poschodí

Spoločnosť Fincantieri si na vstup do nového segmentu vyčlenila väčší rozpočet, aby poskytla ešte vyšší stupeň kvality. Projekt Serene sa im jednoznačne vydaril podľa predstáv a vďaka novo ponúknutému know-how zabezpečil projekty do budúcna. Tento kolos sa skladá zo siedmich poschodí, pričom každé je postavené s ohľadom na maximálny luxus a zároveň bezpečnosť cestujúcich. Na jachte takejto veľkosti sú, samozrejme, k dispozícii aj dva heliporty a hangár. Na palube nechýba ani veľký bazén naplnený morskou vodou, posilňovňa či kino. Bonusom je ponorka, ktorá sa ponorí až do hĺbky sto metrov.

Serene_04

Štedrý priestor

Jachta Serene ponúka enormný priestor s rozlohou 4 500 štvorcových metrov. Nadčasový dizajn, nádherný nábytok, zariadenie a prepychové sedačky v obývacích častiach vytvorili elegantný a pohodlný interiér. S prevádzkovou rýchlosťou 15 uzlov (pozn. 28 km/h) a maximálnou rýchlosťou 20 uzlov (pozn. 37 km/h) predstavuje jachta Serene dokonalú kombináciu výkonu a komfortu.

1358185262-SERENE-GENERAL-OVERVIEW-01_large

Hračka majiteľa

Majiteľom prepychového plavidla je 38-ročný ruský miliardár Jurij Šefler, producent vodky a destilátov značky Stoličnaja, a obstaral si ho za 330 miliónov dolárov. Ide o drahú hračku, pretože len ročné náklady na údržbu sa pohybujú na úrovni 50 miliónov dolárov. Hoci Šeflerova firma SPI Group začala svoje podnikateľské aktivity v Rusku, jej sídlo je v súčasnosti v Luxembursku. Šefler je aktuálne britským občanom, pričom väčšinu času trávi v zahraničí.

Serene_09

Profil výrobcu

Fincantieri – Cantieri Navali Italiani S.p.A. je taliansky výrobca lodí so sídlom v Terste. Firma vykonáva svoju činnosť od roku 1959 a prostredníctvo Fintecna je jej vlastníkom štát. Spoločnosť Fincantieri navrhuje a stavia obchodné lode, osobné lode, pobrežné a námorné plavidlá a je tiež aktívna pri ich prestavbe a opravách. Spoločnosť v minulosti vlastnila aj firmu Grandi Motori Terst, ktorá sa špecializovala na lodné vznetové motory, ale v roku 1999 ju predala.

Serene_010

V súčasnosti je Fincantieri jednou z najväčších lodiarskych spoločností v Európe a v oblasti Stredozemného mora. Zamestnáva okolo 10 000 pracovníkov v ôsmich lodeniciach, dvoch dizajnérskych centrách, jednom výskumnom pracovisku a dvoch výrobných závodoch na mechanické komponenty. Medzi spomínané lodenice patria – Monfalcone (Gorizia), Marghera (Benátky), Sestri Ponente (Janov), Ancona, Castellammare di Stabia (Neapol), Palermo, Riva Trigoso (Janov) a Muggiano (La Spezia).

Špecifikácie jachty Serene:

Dĺžka: 133,9 m

Šírka: 18,6 m

Ponor: 5,6 m

Celková hmotnosť: 8 231 ton

Prevádzková rýchlosť: 15 uzlov

Staviteľ: Fincantieri

Rok výroby: 2011

Dizajn exteriéru: Espen Oeino

Dizajn interiéru: Reymond Langton Design

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv