Neprehliadnite

Bez otvorenia fľaše

 

Mágia? Nie tak celkom. Sen sa stal skutočnosťou. Nejeden milovník vín má doma otvorených niekoľko fliaš súčasne a určite pozná, že niekedy sa víno pokazí skôr, než ho stihne vypiť. Alebo sa rozhodne nenaliať si pohár vína, na ktoré má práve chuť, pretože by celú fľašu nevypil včas a zvyšok vína by vyšiel nazmar. Tento problém je dnes už minulosťou vďaka revolučnému systému Coravin, ktorý na Slovensko exkluzívne prináša Corner & Co.

Akoby magicky si môžete naliať pohár vína bez vytiahnutia korkovej zátky a zvyšok vína vo fľaši pokojne vrátiť späť do vašej pivnice, kde môže ďalej vyzrievať. S radosťou tak môžete popíjať víno, na ktoré máte chuť, bez potreby vypiť celú fľašu.

MODEL EIGHT_1

Za prístrojom stojí Greg Lambrecht, americký vynálezca medicínskych prístrojov a nadšenec pre inovácie a víno, ktorý sa rozhodol spojiť tieto dva svety a vyriešiť starodávny problém – ako si naliať pohárik prémiového vína, ak nechceme vypiť celú fľašu. Spolu s ďalšími odborníkmi vytvoril patentovaný prístroj Coravin s tenkou ihlou, ktorá prenikne cez korok, vytiahne z fľaše požadované množstvo vína, natlakuje fľašu plynným argónom na zabránenie oxidácii vína a uzavrie ju.

Po odňatí prístroja Coravin sa zostávajúce víno vo fľaši naďalej prirodzene vyvíja ako v nedotknutých fľašiach, pretože nikdy neprišlo do styku s kyslíkom, a môžete si ho vychutnať neskôr. Inertný plyn argón nemá žiadny vplyv na chuťový profil vína. Korkový uzáver vína zostane taktiež nepoškodený a prirodzene sa uzavrie, pretože prírodný korok má schopnosť samoliečenia. So syntetickým korkom sa vám to však nepodarí.

Greg_13

Máte kolekciu vína, ktorá už roky leží v pivnici nedotknutá?

Možnosť naliať si k večeri len pohárik vína a uchovať zvyšok vína na neskôr je veľmi praktická, no zdá sa, že najväčšie nadšenie a využitie sa naskytá práve pri zberateľských a raritných vínach. Systém Coravin doslova spustil lavínu eufórií medzi someliermi a zberateľmi vína na celom svete. Každý deň sa tak môže premeniť na špeciálnu príležitosť môžete si kedykoľvek naliať pohárik vína aj z najcennejších fliaš bez obáv z premárnenia zvyšku vína vo fľaši.

Coravin mení spôsob, akým sa víno pije, degustuje a predáva.

Prístroje Coravin majú skvelé využitie nielen u vínnych nadšencov, ale aj v reštauráciách, baroch, vínotékach a vinárstvach. Najlepšie reštaurácie sveta pri svojich predajoch vína po pohári dôverujú prístrojom Coravin. Tento systém bol testovaný aj na viacerých slepých degustáciách za účasti popredných expertov a somelierov a vína nalievané systémom Coravin dopadli rovnako ako vína, ktoré boli odzátkované tesne pred podávaním. Porota nebola schopná odlíšiť vína, ktoré už boli „načaté“ systémom Coravin od novootvorených vín z kontrolnej skupiny.

Investície do systému Coravin dennodenne narastajú a prekročili už hranicu 42 miliónov amerických dolárov. Firma medzičasom nadviazala spoluprácu s viac ako 500 poprednými firmami v 30 krajinách sveta vrátane luxusných módnych domov či reštaurácií, kde vďaka Coravinu predávajú prémiové ročníkové vína po pohári. Systém Coravin sa umiestnil v rebríčku Fast Company medzi 50 najinovatívnejšími firmami sveta roku 2016.

Coravin Front Cellar

Robert M. Parker, Jr., svetoznámy vínny publicista a kritik: „Coravin je najtransformatívnejšia a najvzrušujúcejšia novinka pre milovníkov vína za posledných tridsať rokov. Brutálne dobrý prístroj. Prinesie revolúciu v pití vína a dostupnosti mnohých vín z vašich pivníc, ako aj v možnosti výberu z toľkých vín, ako sa vám len zachce.“

Aký je rozdiel medzi systémom Coravin a inými systémami na uchovávanie vín?

V porovnaní s ostatnými systémami, ktoré uchovávajú víno po vytiahnutí korku z fľaše, systém Coravin korok vo fľaši ponecháva, aby aj naďalej chránil víno.

Pre aké typy uzáverov je systém Coravin najvhodnejší?

Systém Coravin funguje najlepšie s prírodnými korkovými uzávermi vrátane zátok zložených z viacerých kusov prírodného korku alebo aglomerovaného korku.

Funguje systém Coravin rovnako pri všetkých korkových uzáveroch?

Coravin môže fungovať len tak dobre ako korok, ktorým je fľaša uzavretá. Ak je korok vo fľaši nekvalitný, pravdepodobne víno neochráni, bez ohľadu na použitie prístrojov Coravin. Kvalita korku, bohužiaľ, nie je konštantná a záleží na čase zberu a spôsobe spracovania. Po čase sa korok môže stať krehký, vysušený a lámavý, najmä ak fľaša nebola správne skladovaná. Fľaše vína majú byť skladované horizontálne, poležiačky tak, aby víno obmývalo korok a chránilo ho pred vysušením.

CORAVIN_LOGO_MAIN_witthout_sign_White_QD

Môžem systémom Coravin podávať aj dezertné a šumivé vína?

Áno, prístroje Coravin fungujú výborne aj pri dezertných vínach. Z dôvodu vyššieho obsahu cukru vo víne sa následne odporúča dvakrát zopakovať čistiaci program (aby ste sa uistili, že v systéme nezostali žiadne pozostatky vína). Systém Coravin nefunguje pri šumivých ani iných vínach pod tlakom.

Ako dlho vydrží jedna plynová kapsula Coravin?

Trvácnosť kapsuly závisí od spôsobu použitia systému a frekvencie natlakovania fliaš. Každá kapsula z fliaš vyťaží približne 22 pohárov vína po jednom deci.

Coravin in Cellar

Ktorý prístroj Coravin je pre vás vhodnejší?

Model Coravin 2 (Model Two) je najnovší a najviac intuitívny vínny systém a model 8 (Model Eight) sa pýši klasickým dizajnom Coravin. Oba modely prístrojov vám zaručia voľnosť výberu a konzumácie vína po pohároch pri ponechaní korku vo fľaši.

Produkty Coravin kúpite v sieti predajní Wineplanet a Corner SK, na Starej Vajnorskej 39 a Klobučníckej 4 v Bratislave

Closeup shot of needle guide

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv