Neprehliadnite

Američan Thomas sa na Havajských ostrovoch blysol hneď viacerými rekordmi

 

Víťazný americký golfista Justin Thomas vytvoril na turnaji Sony Open na Havajských ostrovoch hneď niekoľko nových rekordov. Ten najdôležitejší padol v Honolulu hneď v prvom kole, ktoré Thomas obišiel na 59 úderov. Stal sa tak len siedmym hráčom v histórii, ktorý na podujatí US PGA Tour zahral kolo pod šesťdesiat rán.

Thomas_22

Dvadsaťtriročný Thomas je najmladším golfistom, ktorému sa podarilo dostať pod spomínanú hranicu. Svoje prvé kolo začal aj skončil íglom, dopustil sa len jedného bogey a ku skvelému výsledku jedenástich úderov pod par si pomohol ďalšími ôsmimi birdie.

Thomas_23

„Vážim si toho a veľa to pre mňa znamená. Vždy, keď sa zapíšete v akomkoľvek športe do histórie, je to skvelý počin,“ uviedol Thomas cestou z ihriska. Pred Thomasom sa pod 60 rán dostali Al Geiberger (v roku 1977), Chip Beck (1991), David Duval (1999), Paul Goydos (2010), Stuart Appleby (2010) a Jim Furyk, ktorý vlani zatiaľ ako jediný zahral dokonca skóre -12, teda 58 rán.

THomas_24

Lenže Thomasove rekordné zápisy v úvodnom kole boli len slabým predkrmom. Po dvoch kolách mal totiž nahrané len 123 úderov, čím stanovil ďalší rekord US PGA Tour. V treťom dejstve zasa vyrovnal rekord najnižšieho skóre po troch kolách, keď sa jeho bilancia zastavila na -22.

Sony Open In Hawaii - Final Round

Ani v záverečnom kole s rekordmi neskončil. Za celý turnaj zahral len 253 rán (pozn .v priemere 63,25 rán na kolo) a to je nový rekord v počte úderov za štyri kolá. Nie je to však najnižšie skóre voči paru. Autorom toho je stále Steve Stricker, ktorý na Bob Hope Classic 2009 zahral 33 rán pod par, napriek tomu jeho celkový počet stanovili na 255 úderov.

Sony Open In Hawaii - Final Round

Navyše, Thomas sa stal prvým víťazom oboch turnajov na Havajských ostrovoch v jednej sezóne (pozn. SBS Tournament of Champions a Sony Open) od roku 2003, keď sa to podarilo juhoafrickému golfistovi Erniemu Elsovi. Od úspešnej periódy Tigera Woodsa je rodák z Kentucky prvým hráčom, ktorý vyhral dvakrát za sebou o viac ako tri údery. To sa podarilo naposledy práve Woodsovi v roku 2009 na Buick Open a Bridgestone Invitational.

686510739CH00262_Sony_Open_

Thomas je súčasne len tretím hráčom od roku 1970, ktorý dokázal triumfovať trikrát v prvých piatich štartoch v novej sezóne. Woodsovi sa to podarilo hneď v troch ročníkoch – 2003, 2008, a 2013, pričom Johnny Miller zasa takto odštartoval v rokoch 1974 a 1975. Po výhre na Sony Open sa Thomas posunul už na ôsme miesto svetového rebríčka.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv