Neprehliadnite

Spilková o prestížnu LPGA Tour hrať nebude, chce obhájiť účasť v európskej LET

 

Klára_11

Česká profesionálna golfistka Klára Spilková mení na záver sezóny svoje pôvodné plány. Nepôjde totiž bojovať v kvalifikácii o kartu na najvyšší ženský okruh LPGA, ale zamieri na východ, aby uhájila príslušnosť k Ladies European Tour (LET).

Klára_07

„Vzhľadom k vývoju sezóny som sa rozhodla plne sústrediť na Ladies European Tour,“ uviedla dvadsaťjedenročná hráčka na svojom webe. Na začiatku roku pritom plánovala, že po prvý raz skúsi usilovať o miesto v americkej LPGA. „Kvalifikácia o LPGA rozhodne zostáva témou pre ďalšiu sezónu, ale teraz je prioritou európska séria,“ dodala Spilková.

Klára_10

Na LET je jedinou stálou českou hráčkou už šiestu sezónu v rade, ale tento rok sa jej príliš nedarí. Čaká na umiestnenie v prvej desiatke a v poradí sezóny je na 80. mieste, pričom kartu na ďalší rok získa práve osemdesiat najlepších hráčok.

Klára_09

„Čaká ma najskôr turnaj v Číne, odkiaľ som tento rok priviezla svoje zatiaľ najlepšie umiestnenie,“ pripomenula 17. priečku z májového turnaja Buick Championship. „A dúfam, že sa mi na to podarí nielen nadviazať, ale ešte sa o niečo zlepšiť. Verím, že menšie úpravy v tréningu prinesú výsledky. Už sa na záver sezóny teším,“ uviedla Spilková.

Klára_05

Turnaj v Číne sa uskutoční od 27. októbra, ďalej sa bude hrať v Abú Zabí (od 2. novembr), v Indii (od 11. novembra) a v Katare (od 23. novembra). „Všetky nadchádzajúce turnaje európskej série LET nás teraz čakajú v Ázii. Tým to bude náročnejšie, ale zároveň tiež zaujímavejšie,“ reagovala účastníčka olympijských hier v Riu de Janeiro.

Klára_12

Na záver ročníka ešte poletí znovu do Spojených arabských emirátov, kde sa od 7. decembra koná posledný turnaj Dubai Ladies Masters. „Už sa nemôžem dočkať, pretože v Dubaji hrávam veľmi rada nielen turnaje, ale tiež tam pomerne často trénujem medzi sezónami,“ skonštatovala členka globálneho tímu KPMG, ktorého členom je aj napríklad slávny Phil „Lefty“ Mickelson.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv