Neprehliadnite

Slováci na Senior Masters 2016 v Belgicku na 11. mieste

 

Udalosťou roka vo vekovej kategórii 70+ boli ESGA majstrovstvá Európy Senior Masters, ktoré nedávno zorganizovala belgická seniorská asociácia. Slovenská seniorská asociácia, rovnako ako v minulých rokoch, vyslala na podujatie iba jedno družstvo pre turnaj Cup. Tím v zložení Peter Gál (kapitán), Andrej Černák, Jozef Herczeg, Anton Holos, Viliam Maroš a Peter Trnka obsadil v súťaži Netto jedenáste miesto.

Podujatie sa už každoročne koná na paralelne hraných turnajoch v súťaži Stableford Brutto a Netto. Turnaj Cup prebiehal na ihrisku Golf Chateau de la Tournette, neďaleko od mesta Waterloo, ktoré je v prevádzke od roku 1988. Areál pozostáva z dvoch majstrovských osemnástok (pozn. dizajnéri M. Hawtree a B. Amick), pričom k dispozícii sú tiež rozsiahle tréningové plochy a cvičná deviatka.

Všetko je vložené do pôsobivej historickej krajiny, v ktorej prevládajú prírodné prvky. Jadrom areálu je nádherný zámok zo 16. storočia, ktorý slúži ako originálny a prvotriedny club-house. Turnaj sa hral na ihrisku „The English Course“, ktoré bolo pre účastníkov mimoriadne náročné.

Hlavne vzhľadom na vloženie dráh do členitého terénu s veľkými výškovými rozdielmi a svoju rolu zohralo aj množstvo prírodných prekážok. Fyzická náročnosť hry bola podčiarknutá skutočnosťou, že autíčka neboli k dispozícii a všetci hráči museli chodiť pešo.

Slovenské družstvo vstúpilo do turnaja s odhodlaním zlepšiť doterajšie umiestnenia v kategórii Masters, čo sa nakoniec aj podarilo. Prvé dva hracie dni súťažili dvojice vo formáte 4BBB a naši sa prezentovali zodpovednými a kvalitnými výkonmi.

V prvý deň priniesla dvojica Herceg – Trnka výborných 38 stb bodov, doplnili ju obe ďalšie dvojice s rovnakým počtom 35 stb bodov. Na druhý deň sme odohrali opäť kvalitný turnaj a súčet zarátaných výsledkov stúpol, keď dvojica Černák – Maroš zaznamenala 38 stb bodov a doplnila ju dvojica Gál – Holos s výsledkom 37 bodov.

„Dosiahnuté bodové hodnoty na ťažkom ihrisku svedčili o zodpovednom výkone a maximálnej koncentrácii našich hráčov. Zrazu sme sa po dvoch hracích dňoch neočakávane ocitli na delenom 5. mieste, avšak s minimálnymi rozdielmi od ostatných tímov, umiestnených v tabuľke za nami,“ vysvetlil Peter Gál.

V záverečnom treťom dni sa prihlásila únava a započítané individuálne výsledky slovenského družstva (Trnka 31, Herczeg 28, Maroš 27, Černák 26) nestačili na udržanie sľubnej pozície. Bolo z toho nakoniec pokles o šesť miest na 11. priečku, s tesným odstupom za domácim Belgickom a Veľkou Britániou.

Až za slovenskými seniormi však skončili silné tímy Francúzska, Nemecka a tiež golfoví priatelia z Českej republiky. „Jednoznačne však ide o zreteľný posun vpred a našu účasť na podujatí možno hodnotiť v každom smere veľmi pozitívne. Ukázalo sa, že už aj v kategórii Masters máme na popredné umiestnenie v európskom merítku,“ dodal Gál.

Celkové poradie ESGA majstrovstvá Európy Senior Masters 2016 – súťaž Netto:
1. Nórsko 293, 2. Švajčiarsko 283, 3. Španielsko 283, 4. Portugalsko, 5. Taliansko 274, 6. Fínsko 271, 7. Island 266, 8. Rakúsko 265, 9. Belgicko 261, 10. Veľká Británia 261, 11. SLOVENSKO 260, 12. Francúzsko 257, 13. Nemecko 251, 14. Česko 246, 15. Chorvátsko 244, 16. Holandsko, 234, 17. Maďarsko 229, 18. Luxemburgsko 222

/V roku 2017 sa ESGA ME v kategórii 70+ uskutočnia v ČR, na ihriskách v okolí Karlových Varov/

Peter Gál

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv