Neprehliadnite

US PGA Championship: Grand Slam pre premiérových major šampiónov?

 

US_PGA_00

Čo majú spoločné víťazi prvých troch major turnajov v roku 2016? Všetci traja sa tešili z major trofeje po prvý raz v kariére. Danny Willett, Dustin Johnson a Henrik Stenson všetci prelomili pomyselnú bariéru s víťazstvami na US Masters, US Open a British Open. Turnaj v Baltusrole, ktorý štartuje vo štvrtok, nám dá odpoveď, či aj štvrtý víťaz bude z radu „prvovíťazov“.

US_PGA_01

Ak sa naplní spomínaný scenár, stane sa tak vôbec po piaty raz v histórii, čo major víťazi v jednej sezóne boli štyria hráči bez tejto prestížnej trofeje. Prvýkrát k tejto nezvyčajnej situácii došlo pred takmer 60 rokmi v sezóne 1959, keď Bob Rosburg vyhral v Minneapolis Golf Club turnaj US PGA Championship o jediný úder. Americký borec bol blízko k prvej major trofeji už o niekoľko týždňov skôr, ale vo Winged Foote skončil druhý za Billym Casperom. Rosburg a Casper v spomínanom roku doplnili čerstvého víťaza US Masters Arta Walla ml., pričom Gary Player sa vtedy tešil z prvého major úspechu na The Open.

US_PGA_02
O desať rokov neskôr, v sezóne 1969, sa opäť objavili na scéne štyria major „prvovíťazi“. V tom roku vyhral George Arthur v Auguste svoj jediný major primát. O dva mesiace neskôr ukoristil Orville Moody svoju jediný trofej na US PGA Tour, keď nenašiel premožiteľa v Champions Golf Clube v Houstone na US Open. O mesiac neskôr sa Tony Jacklin stal v Royal Lytham and St Annes prvým Britom po 18 rokoch, ktorých získal Klaretový džbán. A napokon, Američan Raymond Floyd vyhral svoj prvý major titul na US PGA Championship v NCR Country Clube.

US_PGA_03

V roku 2003 Mike Weir, Jim Furyk, Ben Curtis a Shaun Micheel zozbierali major trofeje pre víťazov po prvý raz v kariére. Curtis a Micheel boli obaja prekvapujúcimi major šampiónmi, napokon figurovali v tom čase na 169. respektíve 396. mieste vo svetovom rebríčku, ale ani to im nebránilo, aby si v tom roku domov odniesli Klaretový džbán a Wanamakerovu trofej.

US_PGA_04
Konečne sezóna 2011. Na prestížnom zozname major víťazov sa po prvý raz objavili mená Charla Schwartzela, Roryho McIlroya, Darrena Clarka a Keegana Bradleyho. McIlroy predviedol slávny skrat v Auguste, keď vo finálovom kole „prešustroval“ náskok štyroch úderov a do zeleného saka nechal vkĺznuť Juhoafričana Schwartzela. Severný Ír si však napravil pokazený apetít už o dva mesiace neskôr, keď svojim konkurentom nedal v Congressional Country Clube žiadnu šancu a triumfoval o osem rán.

US_PGA_05

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv