Neprehliadnite

Aj Leishman ukázal chrbát olympijskému turnaju

 

Marc_03

Počet hráčov, ktorí sa dobrovoľne vzdali účasti na olympijskom turnaj v Riu de Janeiru, ďalej narastá. Golf sa vracia na olympijské hry po dlhých 112 rokoch. Ale zdá sa, že to nebude žiadny veľkolepý návrat.

Marc Leishman of Australia with his wife Audrey and son Harvey during the Par 3 Contest held the day before the start of the 77th Masters golf tournament at Augusta National Golf Club on April 10, 2013 in Augusta, Georgia. AFP PHOTO / JEWEL SAMAD (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Už s predstihom odriekli svoju účasť Adam Scott, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Vijay Singh a ako posledný sa k nim pridal Marc Leishman. Ako dôvod uviedol obavy z vírusu Zika. Vlani v apríli Leishmanova manželka vážne ochorela, keď bojovala so syndrómom toxického šoku. Tridsaťdvaročný Austrálčan vtedy prišiel o štart na US Masters.

Rio2016_FINAL

„Vlani som takmer stratil manželku a naše deti matku. Jej imunitný systém má stále ďaleko ku stopercentnému stavu. Riziko s možným prenosom vírusu Zika by bolo veľké. Bolo to pre mňa náročné, ale zároveň ľahké rozhodnutie, že v Riu štartovať nebudem,“ vyhlásil Leishman.

Marc_04
Golf má olympijskú istotu len pre tohtoročné hry v Brazílii a za ďalšie štyri roky v Tokiu 2020. Budúci rok sa bude na zasadaní Medzinárodného olympijského výboru rozhodovať aj o tom, či golf v programe olympijských hier zostane aj pre ďalšie obdobie, alebo nie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv