Neprehliadnite

Tenisový Ryder Cup od roku 2017

 

Ryder Cup je športovou udalosťou, ktorá výrazne prekračuje hranice golfu. Pravidelný súboj Európy a USA láka a baví každé dva roky milióny fanúšikov. Teraz niečim podobným prichádzajú tenisti, ktorí budú hrať od roku 2017 Laver Cup.

Laver_01

Čo sa týka formátu akcie pomenovanej po legendárnom austrálskom tenistovi Rodovi Laverovi, bude sa jednať o akýsi mix Ryder Cupu, ktorým bola akcia inšpirovaná, a Prezidentským pohárom (Presidents Cup).

Laver_03

Na jednej strane totiž bude Európa, na druhé zvyšok sveta. Každý tím bude zložený zo šiestich hráčov, štyria sa kvalifikujú na základe svetového rebríčka, dvoch si vyberú kapitáni. Počas troch dní sa odohrajú najskôr štvorhry a potom single. Hrať by sa malo v neolympijskej sezóne a po prvý raz potom v roku 2017.

Laver_02

Podľa aktuálneho svetového poradia by boli papierovými favoritmi tenisti zo starého kontinentu. Európa má totiž momentálne hráčov na prvom až šiestom mieste svetového rebríčka – Srba Novaka Djokoviča, Brita Andyho Murraya, Švajčiarov Rogera Federera a Stana Wawrinku, Španiela Rafaela Nadala a Čecha Tomáša Berdycha.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv