Neprehliadnite

Ďalší Hrindov medzinárodný úspech, stal sa vicemajstrom Južnej Afriky

 

Nádejný slovenský golfista Jakub Hrinda si rozšíril zbierku medzinárodných športových úspechov, keď sa minulý týždeň stal juniorským vicemajstrom Južnej Afriky. Medzinárodné juniorské majstrovstvá JAR sa uskutočnili v Durbanville Golf Clube v Kapskom meste.

DOHA, QATAR - JANUARY 20: A 14-year-old amateur from Slovakia, Jakub Hrinda, who will become the youngest ever player to compete in the Commercial Bank Qatar Masters, poses for a portrait during the Pro-Am prior to the start of the Commercial Bank Qatar Masters at Doha Golf Club on January 20, 2015 in Doha, Qatar. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)
Celý turnaj sa niesol názov Curro South African Juniors International, pričom sa hralo na tri kolá vo formáte na rany. Hrinda v podstate svoj výkon vygradoval a zlepšoval sa kolo za kolom o jednu ran. Napokon z toho bolo celkové skóre 207 úderov po kolách 70, 69 a 68. Tínedžer Hrinda tak na juhu Afrky skončil na výbornom druhom mieste, pričom za víťazným Garrickom Higgom, ktorý hral 67, 66, 71 (204) zaostal iba o tri údery. Tretí v poradí Jens Christian Tvergaard stratil na Hrindu poltucet rán.

Commercial Bank Qatar Masters 2015.

Čoskoro šestnásťročný študent Doha College meria 193 cm, pričom svoje parametre na ihrisku patrične využíva. „Vďaka tomu, že som vysoký, udieram na svoj vek dlhé rany. Súčasne sa však snažím sústrediť aj na ostatné herné stránky, aby som nebol dobrý len v jednom smere,“ povedal Hrinda, ktorý sa narodil v hlavnom meste Malajzie – Kuala Lumpur, kde žil až kým sa nepresťahoval na Blízky východ.

Hrinda_01

Ľavoruký golfista má vo svojej zbierke už viaceré mládežnícke úspechy. Je viacnásobným víťazom Faldo Series na Blízkom východe, Slovensku a v Taliansku. Súčasne je medailistom z Grand Finals v Greenbrieri a Mission Hills. Azda najväčšiu pozornosť svetových médií si však vypýtal vlani v januári, keď triumfoval na Qatar Amateur Open a získal tak voľnú kartu Commercial Bank Qatar Masters.

Hrinda

Hrinda, ktorého dlhoročným trénerom je bývalý hráč z European Tour Martyn Roberts z Austrálie, sa tak zapísal do histórie. Na Qatar Masters totiž štartoval vo veku 14 rokov a 305 dní, čím sa stal najmladším účastníkom tohto turnaja v jeho histórii. Prekonal tak historický zápis Dominica Foose, ktorý mal pred tromi rokmi pri jeho účasti 15 rokov a 142 dní.

Hrinda_03

Hrinda sa tak súčasne stal druhým najmladším golfistom v histórii, ktorý štartoval na profesionálnom podujatí z kalendára European Tour. Mladší už bol len Číňan Ye Wo Cheng, ktorý mal na turnaji Volvo China Open 2013 len 12 rokov a 242 dní.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv