Neprehliadnite

Noblesná rozlúčka s plesovou sezónou na Bratislavskom Bále

 

BB2016_zahájenie bálu

Aj tento rok patrilo vyvrcholenie plesovej sezóny Bratislavskému Bálu, druhému najprestížnejšiemu mestskému plesu, ktorý je prístupný aj širokej verejnosti. Poslednú januárovú sobotu zabávajúci hostia zaplnili priestory bratislavskej Reduty do posledného miesta. Okrem tuzemských hostí zavítali aj hostia z Maďarska a Českej republiky. Tohtoročný výročný XV. ročník bálu opäť potvrdil povesť prestížnej udalosti, ktorá oživila tradície späté s Bratislavou.

BB2016_Ocenení laureáti 13. ročníka ocenenia Bratislavská čučoriedka.

Bratislavský Bál je podujatie, ktoré už tradične v Bratislave uzatvára plesovú sezónu. Uplynulý víkend sme otvorili už jeho 15. ročník – je mi cťou, že som mohol byť pri tom. Tradícia bálov a plesov v Bratislave je totiž nespochybniteľná a Bratislavský Bál na túto tradíciu úspešne nadväzuje,“ povedal primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, organizátor a dramaturg bálu, zaviedol viacero prvkov, ktorými sa bál odlišuje od komerčných plesov.

BB2016_polnoc na bale

Bál je originálny osobitou kombináciou historických tradícií s noblesou súčasnej doby. To potvrdzujú aj slová Vladimíra Greža, riaditeľa Bratislavského Bálu: „Mojím cieľom bolo rozvinúť bohatú mestskú tradíciu bálov v Bratislave. Pre návštevníkov urobiť najlepší bál otvorený verejnosti v Bratislave, ktorý nestojí len na umeleckých hviezdach, ale rozvíja tradície, otvára tancom novicov vstup mladých dám a pánov do spoločnosti a má svoju výnimočnú atmosféru.“
BB2016_Marián Labuda preberá ocenenie Bratislavská čučoriedka.

V bálovom programe nechýbal Tanec novicov a noviciek, ktorým boli mladé páry uvedené do spoločnosti. Už 13. rok je súčasťou Bratislavského Bálu obľúbené ocenenie Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka. Cena pomenovaná na počesť herca, komika, spisovateľa, dramatika a bratislavského patriota Júliusovi Satinskom, vyzdvihuje dve osobnosti, ktoré sa významným a užitočným spôsobom pričinili o lepší obraz Bratislavy.

BB2016_Illah van Oijen a Barabara Zavarská

Laureáti boli do poslednej chvíle zahalení tajomstvom. V kategórii Osobnosť získal ocenenie Marián Labuda, slovenská legenda divadelnej a filmovej scény. Za vytvorenie bratislavského Dobrého trhu a koncept oživenia ulíc a dvorov starej Bratislavy získali ocenenie aktivistky Barbara Zavarská a Illah van Oijen.
BB2016_V programe vystúpila aj skupina Hex.

Súčasťou prestížneho podujatia je už tradične aj Čestná rada Bratislavského Bálu zložená z popredných osobností spoločenského, kultúrneho či politického života. Tento rok k jej členom pribudlo aj meno herečky Zdeny Studenkovej. Originalita bálu tkvie aj v zachovávaní tajomstiev do úderu polnoci.
BB2016_Parket sa rýchlo zaplnil zabávajúcimi hosťami.
Okrem Polnočných novín s čerstvými fotografiami hostí, ďalším utajovaným prvkom bálu je polnočné prekvapenie – špeciálne hudobné alebo tanečné predstavenie. Čerešničkou programu bola majstrovská hra organistu Mareka Vrábla a vystúpenie zamilovanej dvojice Rómea a Júlie v podaní hercov z Divadla Nová scéna, Petra Makranského a Romany Dang Vanovej.

BB2016_Pavol Hammel

Okrem veľkej muzikálovej polnoci hostí počas večera potešili aj Janek Ledecký, Pavol Hammel, skupina Hex, 40-členný maďarský symfonický orchester Váci Szimfonikus Zenekar, Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, Slovak Tango či Silent Trio. Záver bálu patril tradične tancu s benátskymi maskami. Tie opäť priniesli do Reduty atmosféru slávneho karnevalu a hosťom zostali ako originálna spomienka na Bratislavský Bál.
Mičko_bál

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv