Neprehliadnite

Poďakovanie Garymu Playerovi

 

Aj keď si táto severoafrická krajina získava čoraz väčšie renomé, väčšina hráčov nepovažuje Maroko za golfovú destináciu. Najznámejšie centrá sú Marrákeš a Agadir. Do popredia sa však derie aj Essaouira na pobreží Atlantiku.

Text Nataša Kamesh foto archív

Povesťami opradená Essaouira je veľmi zaujímavé prístavné mesto. To, že je perfektnou destináciou na dovolenku vedel už americký filmový režisér Orson Welles, ktorý tu v päťdesiatych rokoch minulého storočia nakrúcal svoje majstrovské dielo Othello. Mohutnými hradbami, bielymi fasádami a veľkými modrými dvermi aj oknami sa nepodobá na žiadne iné marocké mesto. Jej historické centrum (Medina) je na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

_MG_5262

Golf na brehoch Atlantiku

Golfistom ponúka Essaouira najkrajšie ihrisko v celom kráľovstve, rezort Golf de Mogador. V rozsiahlom športovom areáli je v prevádzke osemnásťjamkové majstrovské ihrisko The North Course (par 72) a trinásť jamiek ďalšej osemnástky. Autorom je golfová legenda „Black Knight“ Gary Player. To, čo sa mu tu podarilo, nemá obdobu. Je to pravé umelecké dielo, neuveriteľne citlivo zasadené do nádhernej krajiny s eukalyptovými lesmi. Duny ideálne nahrádzajú pieskové prekážky a každý prírodný prvok, ktorý sa zúčastňuje hry, len umocní zážitok z nej. Najkrajšia jamka je bezpochyby sedemnástka – švorpar s krásnym výhľadom na ostrov Mogador. Za zmienku určite stoja aj trojpary, všetky sú dostatočne dlhé, s veľkými jamkoviskami a premyslenými bankrami.

DSC_5141

Pre všetkých

Každá jamka má k dispozícii šesť rôznych odpalísk, takže si tu na svoje prídu nielen tí najnáročnejší hráči, ale i tí menej pokročilí. Obe ihriská však vyvolávajú nadšenie u milovníkov krásneho golfového dizajnu.

Ocenenia

Prvá osemnástka bola vyznamenaná ako najkrajšie ihrisko Maroka a dostala sa aj do rebríčka Top 10 ihrísk Afriky. Druhá osemnástka, the South Course bude dokončená budúci rok, ale už v septembri bolo sprístupnených prvých trinásť jamiek. Ihrisko je opäť senzácia, ako každé od Garyho Playera, technicky náročnejšie, má viac vodných prekážok a zvlnený terén, ktorý vyžaduje veľmi presnú hru.

The Birdies of Mogador Club

Golfová akadémia má k dispozícii 360 metrov dlhú cvičnú lúku, ktorá je hrateľná z oboch strán. Vedenie klubu sa usiluje získať pre golf aj miestnu mládež. Každú stredu a sobotu sa konajú bezplatné kurzy pre deti z Essaouiry a jej okolia a rovnako sú organizované aj pravidelné turnaje pre mládež. Do svojho detského družstva The Birdies of Mogador Club si klub vyberá len tých najlepších uchádzačov. Golfový výstroj deťom zapožičiavajú úplne zadarmo. Toto úsilie prináša prvé úspechy na juniorských turnajoch, ako sú napríklad Hassan II Trophy v Agadire alebo McDonalds Trophy v Marrákeši. Aj keby sa z týchto detí nestali neskôr skvelí šampióni, určite z nich môže vyrásť skvelá nová generácia marockých trénerov a cvičiteľov.

4

Heure Bleue Palais: Rozprávka z Tisíc a jednej noci

Arabské bohatstvo a marocká kultúra bývania kombinované s britským koloniálnym štýlom a moderným komfortom – tak sa najlepšie dá charakterizovať elegantné prostredie hotela Heure Bleue Palais. Tmavé drevo, vzácne koberce, pestrofarebné hodvábne látky a do posledného detailu vypracovaný vyrezávaný nábytok vytvárajú rozprávkovú atmosféru. Stredobodom tohto päťhviezdičkového paláca je átrium s nádherným stĺporadím a mohutnými palmami.

2a80441619e0912c016e2da11a79f299

Chute a výhľady

Okolo átria sú umiestnené individuálne zariadené izby a apartmány, tri prvotriedne reštaurácie a elegantné kúpele s typickými procedúrami hamam, ktoré unášajú hostí do sveta Tisíc a jednej noci. Neuveriteľný zážitok a najkrajší spôsob, ako si odpočinúť po vydarenom golfovom dni. Na strešnej terase sa nachádza nielen vyhrievaný bazén, ale aj reštaurácia. Nádherný výhľad na historickú Medinu a more vytvárajú snovú kulisu pre úžasné kulinárske zážitky.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv