Neprehliadnite

Spirit Hotel Thermal Spa

 

V lone siedmich jazier, kvetnatých lúk a súkromie prísne strážiacich listnatých stromov, iba niekoľko minút od centra romantického kúpeľného mestečka Sárvár sa v tichosti rozprestiera päťhviezdičkový hotel, ktorý ponúka neopakovateľné možnosti oddychu, regenerácie i prípadnej liečby.
Text Milan Štefančík / foto archív

Maďarské mestečko Sárvár s približne 12-tisíc obyvateľmi patrí ku kúpeľom, ktoré sa svojou jedinečnou ponukou zaraďujú medzi špičkové európske destinácie. Od objavenia liečivej vody pri ropnom vrte v roku 1961 sa ustavične rozvíja a stáva sa atraktívnym cieľom zdravotného turizmu.

spirit-outdoor-pool-p

Živly s dušou

Päť hviezdičiek hotela symbolizuje harmóniu štyroch živlov – zem, voda, vzduch, oheň –, nad ktorými dozerá piata esencia duša. Relaxačné centrum hotela je zásobované vlastným prameňom liečivej vody s teplotou 46°C, ktorý vyviera z hĺbky 1 056 metrov a napúšťa sa do jedenástich bazénov. Všetky bazény sú tak denne zásobované čerstvou nefiltrovanou liečivou vodou Spirit.

spirit-poll-night

Je príjemne mäkká, bez zápachu a vhodná na klasické balneoterapeutické, ako aj moderné fyzioterapeutické liečebné využitie.Je vhodná na liečbu chronických ochorení pohybového ústrojenstva, pooperačných či úrazových stavov, ako aj na relaxačné ošetrenie svalov pri reumatických ochoreniach mäkkých tkanív. Liečivá voda tvorí tiež základ mnohých krášliacich kozmetických ošetrení, diétnych programov a liečebných procedúr.

MEDICAL SPA – viac ako WELLNESS?

Medicínske a kúpeľné centrum hotela pod lekárskym dohľadom ponúka rôzne preventívne a liečebné procedúry, ako napr. liečebné masáže, liečebnú gymnastiku, procedúry na zníženie nadváhy, liečbu ultrazvukom, ionoforézu, elektroliečbu, laserovú liečbu a E.I.S (Electro Interstitial Scan). Tento medicínsky diagnostický systém umožňuje počas 30-minútovej lekárskej konzultácie určiť stav organizmu a získať rozsiahly prehľad o zdravotnom stave. Individuálne poradenstvo, kyslíková terapia, vaňové kúpele, magnetoterapia BEMER, colon hydroterapia – črevná sprcha, vyšetrenie biorezonanciou, lymfodrenáž a akupunktúra prispievajú k pohodliu a k zlepšeniu kvality života návštevníkov.

spirit-thermal

Hotel ďalej ponúka aj individuálne dohodnuté procedúry proti fyzickému a duševnému „vyhoreniu“ organizmu, ako aj odborné lekárske a zubárske vyšetrenia. Pozoruhodná je procedúra využívajúca prípravky Pharmos Natur, ktoré obsahujú špeciálne výťažky z liečivých rastlín, oleje, výživové doplnky a Bio Aloe vera gél. Revitalizačné procedúry sú zamerané na prečistenie organizmu, masáže a poradenstvo o správnej životospráve, a tak spolu vytvárajú jedinečnú koncepciu na podporu zdravia.

spirit-thermal2

Veľkorysé spa

Dominantou hotela je 10-tisíc metrov štvorcových „spa oázy“. Priehľadné a zakrivené panely sklenej konštrukcie ohraničujú komfortnú zónu a umožňujú oddych na najvyššej úrovni. Postele s bielymi závesmi a relaxačné izby s krbom ponúkajú nerušené súkromie. Stĺpy, dekoračné mozaiky a mramorové dlaždice pripomínajú antický chrám. Rozsiahle kúpeľné centrum je rozdelené do štyroch samostatných zón: vnútorné a vonkajšie bazény s liečivou vodou, sauna, športové centrum a fitnes.

kezeles-1

K dispozícii je 22 vaní s horúcou vodou, prúdiace potôčiky liečivej vody, vodopády a vyvýšené „ostrovčeky pokoja“. Medzi hlavné atrakcie patrí 25 metrov dlhý plavecký bazén so špeciálnym ozvučením pod vodnou hladinou, ako aj bazén s masážnymi dýzami, gejzírmi a perlivou vodou. Pri kúpaní za pekného počasia je z vonkajších bazénov pekný výhľad na jazerá a lesy. Hosťom ponúka možnosť zabudnúť na každodenný stres deväť sáun. O ochladenie sa postará studený kúpeľ, tropická sprcha alebo frigidárium s teplotou od 0°C do 6°C. Orientálny svet a západný svet sa na viacerých miestach prelínajú s históriou Maďarska a sú súčasťou kúpeľnej ponuky hotela vo forme „rituálnych“ tureckých kúpeľov.

kezeles-4

V sedemdesiatich liečebných miestnostiach majú hostia možnosť využiť viac ako sto individuálnych procedúr, ktoré zahŕňajú to najlepšie z rozličných kultúr od indickej ajurvédy cez thajské masáže až po floating a egyptské kúpele. Ponuku hotela dopĺňa široký výber indoorových a outdoorových športových programov, moderne zariadené fitnescentrum, ako aj vlastné hotelové pohybové programy, napr. ranná gymnastika, streching, pilates, gymnastika na precvičenie chrbtice, aqua-fitnes, softball a spinning.

spirit-thermal-morningstar-c

Stravovanie základom

Hotel ponúka špeciálne programy, pri ktorých je hosťom k dispozícii aj poradca v oblasti výživy – dietológ. Od poradenstva o správnej životospráve až po zdravú výživu a pohybové aktivity, každý hosť dostane svoj individuálny program pre telo a dušu. Úspešná a trvalá zmena stravovania pomáha regulovať nielen látkovú premenu a trávenie, ale podporuje aj redukciu telesnej hmotnosti, upevňuje imunitný systém, čistí cievny systém a normalizuje funkciu čriev. Hostia si môžu vybrať z rôznych stravovacích a diétnych programov.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv