Neprehliadnite

Chcete zapôsobiť? Noste červenú

 

Hoci pre mužov  farba (pri výbere čohokoľvek) okupuje jeden z posledných postov rebríčka priorít, je všeobecne známe, že nežné pohlavie má tento režim vnímania obrátený úplne opačne. O tom, že každý chlap si touto skúsenosťou prešiel, vôbec nepochybujeme, tentoraz sa ale chceme zamerať na farbu oblečenia. Tá hrá totiž dôležitú rolu v prípade, ak chcete zapôsobiť na opačné pohlavie, či si jednoducho získať jeho pozornosť.

Prieskumy, ktoré realizovali psychológovia (pozor, tentokrát výnimočne nejde o amerických vedcov!) z čínskej Univerzity vo Wuhane potvrdili, že ženy najviac priťahujú muži, oblečení do červenej farby. Do porovnania sa pritom dostali všetky základné odtiene, ako napríklad modrá, čierna, žltá a zelená. S najvyšším počtom bodov víťazne zo súboja vyšla práve výrazná červená, teda farba často spájaná s romantikou, vášňou, túžbou a sexuálnou preferenciou. Odôvodnenie tiež čiastočne možno nájsť v prírode – u niektorých živočíšnych druhov označuje vedúceho, teda dominantného samca, ktorý je automatickou voľbou samičky pre zabezpečenie silného potomstva. Netreba to s ňou ale preháňať; jedno zo zistení štúdie tiež zahŕňa fakt, že príliš veľké množstvo tejto farby môže značiť sklony k agresivite – taktiež s referenciou na stavy, bežne sa vyskytujúce v zvieracej ríši.

Dobrá správa je to preto, lebo teraz viete, čo si obliecť na večerné výlety napríklad do baru. Zlou správou však je, že opačný účinok je ešte silnejší: ak má červenú farbu na sebe žena, muž to registruje takmer automaticky, a sexuálna preferencia, ktorú symbolizuje, u neho na plnej čiare vyhráva. Ak sa teda stretnú obe pohlavia v tejto farbe, môže to viesť k patovej situácii, kedy sa váš dobrý zámer minie účinkom. Na druhej strane, ak budete mať na sebe červené tričko a baviť sa so ženami napríklad v čiernom, nič nemôžete pokaziť a svoj účel splní odtieň do bodky. Vedia to aj mnohí známi muži, napríklad mladý George Clooney. Ak to fungovalo pre neho, prečo nie aj pre vás?

 

Foto: Pinterest

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv