Neprehliadnite

US Masters: Spieth s ďalším rekordom smeruje k premiérovému major titulu

 

Americký golfista Jordan Spieth si pred nedeľňajším finálovým kolom na US Masters vybudoval náskok štyroch úderov. Dvadsaťjedenročný mladík vedie v Augusta National od úvodného dňa a smeruje za svojim premiérovým major titulom.

V sobotňajšom treťom dejstve dostali štvrtého hráča sveta pod tlak známe golfové mená. Výborne zahrali štvornásobný držiteľ zeleného saka Tiger Woods aj súčasná svetová jednotka Rory McIlroy zo Severného Írska a posunuli sa na delené piate miesto. Obaja ale na Spietha strácajú priepastných desať úderov. O päť zaostáva na tretej pozícii ďalšia z amerických hviezd Phil Mickelson a druhý je Angličan Justin Rose.

spiethhed0409

Spieth sa nenechal rozhodiť a po troch kolách má na konte 200 úderov. Znovu tak prepisoval historické tabuľky turnaja a so skóre -16 urobil najlepší výsledok po troch dňoch. O ranu vylepšil doterajšie maximum Woodsa a Raymonda Floyda. Po dvoch perfektných kolách, ale urobil Spieth v treťom niekoľko chýb. Trikrát zapísal bogey a na sedemnástke dokonca double bogey. Na osemnástke zachránil po rane medzi divákom skvelým patom par a vďaka siedmim predchádzajúcim birdie sa dostal dve rany pod par za kolo.

Woods, ktorý hrá prvý turnaj po dvojmesačnej pauze, začal tretiu rundu výborne, keď na úvodných štyroch jamkách zahral tri birdie. Do konca dňa pridal ďalšie tri, ale tiež dve bogey. Rovnaké kolo za 68 zahral aj McIlroy. Aj on mohol byť o dve rany lepší, ale tiež urobil v závere dve bogey. Spolu s Woodsom a McIlroyom figurujú na piatom mieste ešte Američania Kevin Streelman, Kevin Na a Dustin Johnson. Štvrtý je Charley Hoffman.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv