Neprehliadnite

Maybach vstáva z mŕtvych, po druhýkrát

 

Kto v súčasnosti vlastní limuzínu Maybach, patrí nielen k veľmi úzkemu okruhu veľmi majetných jedincov, ale je zároveň majiteľom už neexistujúcej značky. Klenot koncernu Daimler, ktorý po úpornej snahe ožil v roku 1997 a prvý stroj z jeho tovární vyšiel na jeseň 2002, musel pre nerentabilitu výroby minulý rok zavrieť svoje brány.

Ako sa však zdá, koncern sa svojej vlajkovej lode vzdať tak ľahko nemieni. Po necelom roku totiž veľkolepo ohlasuje návrat Maybach-u, tentokrát ako vrchol portfólia svojej najúspešnejšej značky, Mercedes-Benz.

Hodvábna plachta z premiérového modelu, ktorý má značku opäť katapultovať do najvyššej štvorkolesovej triedy, spadla minulý týždeň. Novinka nesie názov Mercedes – Maybach S 600 a ako skalní správne tušia, ide o upravenú a v súčasnosti najluxusnejšiu verziu súčasnej generácie triedy S.

Zmeny, ktoré v automobile prebehli, podliehajú normám britskej konkurencie s aristokratickými koreňmi. Celková dĺžka atakuje hranicu 5,5 metra, čo sa podpísalo na rekordnom rázvore o dĺžke 3 metre a 36 centimetrov.

Tieto chladné čísla naberajú celkom konkrétnu podobu v interiéri, predovšetkým pre pasažierov na zadných sedadlách. Dvojica všemožne modifikovateľných kresiel s masážnymi funkciami, na aké si len spomeniete, multimediálnym systémom s vlastnou dotykovou obrazovkou pre každého a výklopným stojanom, ktorý pripomína menší pracovný stôl, je však len polovičným lákadlom. Tú druhú dopĺňa obrovský priestor pre nohy, ktoré si môže osoba sediaca vzadu natiahnuť bez obáv,  a to aj v prípade, že má kreslo v polohe nebezpečne blízkej horizontálnemu ležadlu.

Mercedes o svojom novom Maybach-u sebavedomo prehlasuje, že to bude najtichšie auto sveta. Má na to dobrý dôvod – bude sa doň montovať špeciálna vrstva zvukovej izolácie.

Najvačší problém, na ktorý môže novinka potenciálne naraziť, je, paradoxne, dizajn. Niežeby auto bolo škaredé či nejako dekadentne vytŕčalo z radu, problémom pre niektorých potenciálnych kupujúcich môže byť fakt, že exteriér sa odlišuje od „ľudovej“ triedy S len veľmi málo. Najviac zadnou časťou, ktorej dominuje posvätný nápis Maybach, a obrovskými zadnými dverami, ktorých veľkosť dala dokonca vzniknúť tretiemu okienku v rade za C-stĺpikom. Všimnúť si ľahko pozmenený dizajn masky chladiča je už záležitosť pre detailistov.

Vynovený Mercedes – Maybach S-Class sa začne oficiálne predávať vo februári 2015 za odhadovanú cenu štvrť milióna eur.

 

Foto: Mercedes – Benz

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv