Neprehliadnite

Najmenšia šelma

 

Značka Jaguar v tradičnom konzervatívnom kabáte je už nejakú chvíľu minulosťou. Nič však nestráca zo svojej výnimočnosti a dizajnovej kreativite, vďaka ktorým patrí k tomu najkrajšiemu, čo môžete na cestách stretnúť.

Tieto slová majú do bodky platiť aj pre najnovší model XE, ktorý v približnej historickej hierarchii nahradí najmenší X-type. Britská aristokracia s mačkou v logu tak úspešne nadväzuje na filozofiu obrody a dizajnovej revolúcie, ktorú spustila modelom XF v roku 2008. Práve jemu sa nový XE podobá najviac. Šédizajnér Jaguaru Ian Callum podľa vlastných slov chcel pripraviť ľahko agresívne auto, ktoré v sebe bude spájať ideálny kompromis medzi konzervativizmom a dynamickým vzhľadom.

Vedenie automobilky s ním má smelé plány. Pôjde o najdôležitejší model, ktorý zaútočí priamo na nemecký prémiový etalón strednej triedy v zložení BMW radu 3, Audi A4 a Mercedes-Benz triedy C. Medzi ne zapadá rozmerovo, a o nič horšie na tom nebude ani ponuka motorizácií, ktorých paleta sa má pohybovať od dvojlitrového naftového štvorvalca s výkonom 120 kW až po vrcholný atmosférický šesťvalec s výkonom 250 kW, prepĺňaný kompresorom. Dynamika vrcholnej jednotky môže s prižmúreným okom útočiť na vrcholné športové modelové variácie nemeckej konkurencie – a to najmä vďaka papierovému stádu v zložení 340 plnokrvníkov pod kapotou a akceleráciou z pokoja na stovku za 5 sekúnd a desatinu.

O tom, že Jaguar chce vyslyšať prosby čo najširšieho spektra motoristov, svedčí aj fakt, že nové XE sa do predaja dostane aj s pohonom 4×4. Do oficiálneho predaja sa najmenšia šelma z britských ostrovov dostáva v týchto dňoch a zo základnou cenou na úrovni 33 tisíc eur je veľmi pravdepodobné, že sa konkurencia bude musieť pripraviť na poriadne nebezpečné ryčanie…

2

3

1

4

5

6

7

8

 

Foto: Jaguar

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv