Neprehliadnite

Daviesovú a O´Mearu uvedú do Siene slávy

 

Laura Daviesová, prvá dáma britského ženského golfu, a víťaz dvoch majorov Mark O’Meara sa stanú novými členmi Svetovej golfovej Siene Lauraslávy. Daviesová vyhrala počas svojej bohatej kariéry 20 turnajov LPGA Tour vrátane štyroch majorov a 45 podujatí na Ladies European Tour, čo je najviac v histórii série.

Nestarnúca Angličanka triumfovala celkovo na 84 turnajoch po celom svete, ale najcennejšie bolo kvarteto major trofejí – na LPGA Championship 1994 a 1996, US Women’s Open 1987 a du Maurier Classic 1996. Ako prvá neamerická hráčka vôbec skončila prvá v rebríčku príjmov LPGA v roku 1994 a stala sa Hráčkou roku o dva sezóny neskôr.

Okrem toho Daviesová reprezentovala Európu v rekordných dvanástich dueloch Solheim Cupu, ktorý je obdobou mužského Ryder Cupu. Nepretržite v období od roku 1990 až do 2011. „Je to pre mňa nádherná pocta a vyznamenanie. Už teraz sa teším na slávnostné uvedenie v St. Andrews na budúci rok. Bude to poriadne špeciálny okamžik,“ uviedla Daviesová.

Za splnenie svojho veľkého sna označil uvedenie do Siene slávy aj Američan O’Meara. „Je to pre mňa skutočne okamžik, keď sa sen stane skutočnosťou,“ priznal 57-ročný hráč, ktorý triumfoval na 16 O´Mearaturnajoch z kalendára US PGA Tour vrátane dvoch major íventov  – US Masters a British Open v roku 1998. Okrem toho má vo svojej zbierke aj tri tituly z European Tour.

Spoločne s Daviesovou a O’Mearom uvedú do prestížnej golfovej spoločnosti aj Austrálčana Davida Grahama, ktorý tiež počas aktívnej kariéry vyhral dva majory – v roku 1979 PGA Championship a v roku 1981 US Open. Do Siene slávy sa za celoživotné zásluhy dostane aj architekt A. W. Tillinghast. Ten zomrel ešte v roku 1942 vo veku 68 rokov, ale počas svojho života navrhol viac ako sto ihrísk v USA vrátane slávneho Bethpage State Parku.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv