Neprehliadnite

Ryder Cup: Európske voľné karty dostali Gallacher, Poulter a Westwood

 

McGinley-conferenceTak, ako bolo avizované, tak sa aj stalo. Kapitán európskeho výberu Paul McGinley na utorkovej tlačovej konferencii v anglickom Wentworthe oznámil mená troch držiteľov voľných kariet na prestížny Ryder Cup. Stali sa nimi Stephen Gallacher (Škótsko), Ian Poulter a Lee Westwood (obaja Anglicko), ktorí v súboji proti USA doplnia už úspešných kvalifikantov – Thomasa Björna (Dánsko), Jamieho Donaldsona (Wales), Victora Dubuissona (Francúzsko), Sergia Garcíu (Španielsko), Martina Kaymera (Nemecko), Graeme McDowella, Roryho McIlroya (obaja Severné Írsko), Justina Roseho (Anglicko) a Henrika Stensona (Švédsko).

Na ihrisku The PGA Centenary Course v škótskom Gleneagles (26.-28. septembra) bude Európa obhajovať dramatický triumf z Medinah spred dvoch rokov. Z vybraného tria má na konte najviac účasti na Ryder Cupe Westwood, ktorý sa od svojho debutu v roku 1997 vo Valderrame predstavil nepretržite na ôsmich ročníkoch. Jeho celková bilancia je 18 výhier, 13 prehier a 6 remíz, v singloch trikrát zvíťazil a päťkrát prehral. Štyridsaťjedenročný Westwood figuruje v historických tabuľkách európskeho tímu na štvrtom mieste, Sir Nick Faldo má na konte 11 účastí, Christy O´Connor a Dai Rees majú po desať účastí.

Westwoods_Gallacher_Poulter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poulter sa na Ryder Cup pozrie piatykrát v kariére a jeho bilancia je pozoruhodná. Z pätnástich zápasov, do ktorých zasiahol, vyhral dvanásť a v singloch ešte nepoznal nič iné ako víťazstvo! Gallacher je po Donaldsonovi druhým nováčikom v európskom tímu a súčasne jediným domácim zástupcom vo výbere. Naopak , po osobnom rozhovore s kapitánom McGinleym, nedostal pozvánku do tímu skúsený Luke Donald. Ten predvádzal skvelé výkony v jamkovke už ako amatér a v Ryder Cupu pri svojich štyroch účastiach nestál nikdy na strane zdolaných. Napokon, anglický golfista má na svojom konte desať víťazstiev, štyri prehry a jednu remízu. Ani to mu však tentoraz miesto v rydercupovom výbere nezaistilo.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv