Neprehliadnite

Ryder Cup: Deviatka európskych kvalifikantov potvrdená, kapitáni udelia voľné karty v utorok

 

Tri týždne potom, ako sa v tíme USA vytvorila deviatka najlepších hráčov z kvalifikácie, spoznala svojich deviatich priamych účastníkov Ryder Cupu už aj Európa. Okrem svetovej jednotky Rory McIlroya to sú Henrik Stenson, Victor Dubuisson, Jamie Donaldson, Thomas Björn, Sergio García, Martin Kaymer, Graeme McDowell a Justin Rose. Kapitán európskeho tímu Paul McGinley, rovnako ako jeho zámorský protipól Tom Watson, zverejnia mená šťastných troch držiteľov voľných kariet v utorok. Prestížny súboj tímov Európy a USA sa uskutoční 26.-28. septembra v škótskom Gleneagles.

Ryder_Cup_tabloKeďže Škótovi Stephenovi Gallagherovi sa na poslednom kvalifikačnom turnaji Open d´Italia nepodarilo skončiť do druhého miesta, obsadil „až“ tretiu priečku, priamu účasť na Ryder Cupe si vybojoval Severný Ír McDowell. Zaujímavosťou je fakt, že v európskej kvalifikácii uspeli hráči z ôsmich rôznych krajín – Dánsko, Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Severné Írsko, Španielsko, Švédsko a Wales.

Gallagher ale zostáva jedným z horúcich kandidátov na voľnú kartu, pretože hrá v pozoruhodnej forme, pričom ihrisko v Gleneagles je vzdialené len 35 km od jeho domu. Kapitána McGinleyho tak čaká neľahká úloha, pretože voľné karty má len tri a priamu účasť si nezaistili okrem iných ani Angličania Ian Poulter, Luke Donald a Lee Westwood. Z veľkých mien potom musí v McGinleyho výber dúfať napríklad Talian Francesco Molinari alebo španielsky veterán Miguel Ángel Jiménez.

Európania získali v tejto sezóne po prvý raz tri zo štyroch prestížnych major titulov a hrajú skutočne výborne. Severný Ír McIlroy sa blysol na British Open a US PGA Championship, Nemec Martin Kaymer triumfoval na US Open. Švéd Stenson, ktorý bol tretí vo Valhalle, sa už posunul na 2.miesto za McIlroya v európskom bodovacom rebríčku. Napriek tomu kapitán hráčov zo starého kontinentu brzdí prehnaný optimizmus. „Určite ich nepodceníme,“ reagoval líder McGinley. Faktom však je, že keď naposledy Európa získala v roku 2008 tituly na British Open a US PGA Championship zásluhou Íra Pádraiga Harringtona, tak tím USA v tej sezóne vyhral Ryder Cup.

Deväťčlenné zloženie tímu USA z úspešných kvalifikantov bolo známe už po poslednom major turnaji sezóny na US PGA Championship. Vo Valhalle si vybojoval účasť na poslednú chvíľu Phil Mickelson, ktorý doplnil v tíme Bubbu Watsona, Rickieho Fowlera, Jima Furyka, Jimmyho Walkera, Matta Kuchara, Jordana Spietha, Patricka Reida a Zacha Johnsona. Už teraz je istý, že ani jednu z troch voľných kariet nedostane hviezdny Tiger Woods, ktorý nečakal na rozhodnutie kapitána a zo zdravotných dôvodov ukončil sezónu. Na súťažné gríny sa vráti až v decembri koncom tohto roka.
-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv