Neprehliadnite

LPGA Tour – Evian Championship: Juhokórejská tínedžerka zahrala najnižšie kolo na major turnaji v histórii

 

Piaty oficiálny major turnaj sezóny na ženskom profesionálnom okruhu LPGA sa zapísal do histórie rekordnými písmenami. Juhokórejská tínedžerka Hyo-Joo Kim totiž zahrala v bezchybnom otváracom kole na Evian Hyo-Joo-Kim_01Championship skóre 61/-10. Devätnásťročná Kim tak vstúpi do druhého kola vo francúzskom Evian-les-Bains s náskokom štyroch úderov pred veteránkou Karrie Webovou.

Držiteľkou doterajšieho rekordu s najnižším kolom na major turnaji boli dve hráčky. Fínka Minea Blomqvistová, ktorá rovnako v devätnástich rokoch predviedla výkon 62 v treťom kole na ívente British OPen 2004, a Mexičanka Lorene Ochoaovej sa to zasa podarilo na Kraft Nabisco Championship 2006. Najnižšie kolo na mužskom turnaji veľkej štvorky má hodnotu 63, pričom viacerí hráči ju dosiahli niekoľkokrát.

„Mám rada náročné ihriská,“ povedala Kim, ktorá je študentkou prvého ročníka na Soulskej univerzity . „Cítila som sa veľmi dobre a užívala som si to. Mala som šancu n a birdie na každej jamke. Niektoré šance na skórovanie som nevyužila, ale na tom až tak nezáleží,“ dodala líderka vo francúzskom stredisku. Kim zaznamenala na úvod desať berdíkov, po päť na každej deviatke. Tridsaťdeväťročná Webbová jej sekundovala s ôsmimi birdie, ale v skórkarte mala aj dve bogey.
-JJ-

 

 

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv