Neprehliadnite

Tiger Woods sa rozišiel s trénerom švihu

 

Tiger Woods po viac ako štyroch rokoch ukončil spoluprácu so svojim trénerom švihu Seanom Foleyom. Bývalý líder svetového rebríčka sa tak rozhodol v období, keď si zo zdravotných dôvod vybral pauzu od golfu. Nielen Woods_Foleyv zámorí sa začalo špekulovať, kto bude v poradí štvrtým koučom Woodsa v jeho kariére, ale jeho bývalý tréner Butch Harmon obnovenia spolupráce dementoval.

„Chcel by som poďakovať Seanovi za jeho pomoc v úlohe trénera a za jeho priateľstvo,“ uviedol Woods na svojej oficiálnej internetovej stránke. „Sean je jeden pozoruhodný tréner v súčasnom svete golfu, takže vime, že jeho úspešná kariéra bude pokračovať pri práci s ďalšími hráčmi.“

Tridsaťosemročný Woods súčasne oznámil, že ešte nemá trénerskú náhradu, no žiadny bližší dátum, kedy by sa tak malo stať ani neoznámil. Americký hráč, ktorý si pre zranenie chrbta dáva úplnú dvojmesačnú pauzu bez golfu, by sa tak mal najskôr objaviť na vlastnom decembrovom turnaji World Challenge v Orlande.

Woods_Foley_2Odkedy sa dal Foley dohromady s Woodsom pred US PGA Championship 2010, vyhral americký borec osem turnajov z kalendára US PGA Tour vrátane piatich v minulom roku. Zbierku svojich štrnástich major titulov však nerozšíril od triumfu na US Open 2008. Počas doby, keď ho Foley trénoval, sa musel Woods vyrovnať so zranením chrbta, achiloviek, krku a lakťa. Zo zdravotných dôvodov po marcovej operácii platničky vynechal tohtoročný US Masters a US Open, pričom nezažiaril ani neskôr v sezóne na British Open a US PGA Champsionhip.

Foley bol Woodsovým tretím trénerom „swingu“ v poradí. Woods začal profesionálnu kariéru s Harmonom a spolupracoval s ním do roku 2004, keď ho nahradil Hank Haney. Woods sa potom rozišiel s Haneym v roku 2010 a najal Foleyho. Foley pritom už v minulosti spolupracoval s takými hviezdami US PGA Tour akými sú Justin Rose, či Hunter Mahan.

Skúsený Harmon, ktorý v súčasnosti pomáha napríklad Philovi Mickelsonovi, Rickiemu Fowlerovi alebo Jimmymu Walkerovi, o obnovenie spolupráce s Woodsom nemá záujem. „Nie, nechcem ho trénovať. A on mi určite nezavolá, aby sa ma spýtal. Navyše si nemyslím, že by potreboval trénera švihu. Keby som mohol Tigerovi poradiť, tak by som povedal: ´Si najlepší hráč, aký kedy žil, tak len choď na driving a triafaj ranu za ranou,’“ dodal Harmon.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv