Neprehliadnite

Lookout!

 

Zlodeji chytrých telefónov majú odteraz o dôvod viac mať sa na pozore. Okrem toho, že ochrana smartfónov pred odcudzením, rovnako ako aj citlivých dát v nich obsiahnutých pred zneužitím, sa zlepšuje každou novou aktualizáciou príslušného operačného systému, na majiteľov týchto zariadení myslia aj vývojári mobilných aplikácií.

Medzi tie najefektívnejšie patrí Lookout, ktorej autorom je rovnomenná softvérová spoločnosť. Okrem najbežnejšieho opatrenia proti krádeži – oznámeniu polohy hľadaného mobilného zariadenia – má vo svojom repertoári omnoho širšie možnosti. Umožňuje nastaviť alarm pri neúspešnom pokuse o odomknutie obrazovky, telefón na diaľku vypnúť, zablokovať SIM kartu, či dokonca spustiť letový profil, ktorý preruší všetky sieťové spojenia s okolitým svetom.

Azda najzaujímavejšou vychytávkou aplikácie je ale možnosť pomocou prednej kamery na diaľku zhotoviť snímky, v snahe vyfotiť zlodeja. Pre túto funkciu má dokonca výrobca vlastný názov – make a theftie – podľa známeho výrazu selfie, označujúceho mobilný autoportrét. Táto funkcia je zatiaľ dostupná len pre telefóny s operačným systémom Android, no podľa slov Grega Loua, produktového manažéra vývojárskej firmy, by sa mohli používatelia iPhonov dočkať aj poslednej menovanej vychytávky už v niektorej z najbližších aktualizácií. Všetky ostatné funkcie podporujú iPhony už aj v súčasnej podobe.

Aplikáciu je možné zadarmo stiahnuť v obchodoch GooglePlayAppstore.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv