Neprehliadnite

Ako na letné slnko v 3 krokoch

 

Opaľovanie je v priebehu leta večná téma, a to aj napriek tomu, že jeho riziká sú potvrdené a často balansujú na hranici ochrany zdravia. Vyhnúť sa ale slnku počas horúčav je takmer nemožné,  jediným východiskom je teda používať vhodné ochranné prostriedky. Je pritom úplne jedno, či sa slnku budete vystavovať v domácich podmienkach, alebo v exotickom dovolenkovom resorte. Podľa nasledujúcich zásad si zvolíte vhodnú ochranu v kozmetickej forme.

  1. Faktor

Jednou z najdôležitejších anti-slnečných skratiek je SPF, teda Sun Protecting Factor. Číslo, ktoré sa za ňou udáva, predstavuje násobok času, ktorý na slnku môžete stráviť bez akejkoľvek krémovej ochrany. Napríklad s ochranným faktorom SPF 20 môžete stráviť na slnku 20 krát toľko, čo bez neho.

  1. Filtre

Skratky UVAUVB patria v súvislosti s témou k najskloňovanejším, avšak málokto vie, čo v skutočnosti znamenajú. Ochrana proti UVB žiareniu je dnes už súčasťou takmer každého opaľovacieho krému či oleja, avšak filter proti silnejším a čoraz nebezpečnejším UVA lúčom až takou samozrejmosťou nie je. Presvedčte sa, či ho váš krém obsahuje.

  1. Proti vode

Vodeodolné prípravky nájdu svoje využitie nielen na dovolenke, ale aj v bežnej, každodennej praxi – napríklad po sprchovaní sa nemusíte znovu natierať. Časová ochrana pred slnečnými lúčmi počas pobytu vo vode je približne tri štvrte hodiny, odolnejšie prípravky zvládnu aj viac ako 60 minút.

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv